Dani Alves ponovo trenira sa Barcelonom i tako će biti u narednim sedmicama

Neće još završiti igračku karijeru

Dani Alves ponovo trenira sa Barcelonom i tako će biti u narednim sedmicama

Samir Mlaćo
Dani Alves se nedavno razišao sa Barcelonom i brzo dogovorio novi angažman.

Alves će nastupati za meksički Pumas, a biće i u sastavu reprezetnacije Brazila na Svjetskom prvenstvu.

Kako bi održavao formu do Svjetskog prvenstva, Alves je odlučio trenirati sa drugim timom Barcelone, te mu je katalonski klub izašao u susret.

Nakon Svjetskog prvenstva on će se vratiti u Pumas, te sigurno biti veliko pojačanje, iako ima 39 godina. Sa Barcelonom je Alves osvojio čak 26 trofeja, a bio je i ljubimac navijača.

Nedavno je u jednoj emisiji govorio i o duelima sa Cristianom Ronaldom, kojih je imao mnogo.

Gostujući u podcastu svog saigrača iz Pumasa, Efrija Velardea, brazilski desni bek je otvorio dušu i končano rekao stvari koje je godinama držao u sebi.

Oglasi

"Sviđa mi se Ronaldo. Sada kada više nismo u Barceloni i Realu mogu to reći jer se uvijek činilo da to nisam mogao izgovoriti", započeo je ovaj 39-godišnjak.

"Cristiano je primjer za sve nas koji nemamo toliko kvalitete, da se uz naporan rad možemo takmičiti protiv najboljih. Puno ga poštujem i imao sam priliku to mu reći."

Još jedna od anegdota koju je ispričao Dani Alves savršeno opisuje ono što se dešavalo u fazi najvećeg rivalstva između Real Madrida i Barcelone.

"Došlo je vrijeme zbog rivalstva da sam mu prišao da ga pozdravim, a on mi nije zvratio. Kontroverza koja nikada nije izašla na vidjelo, ali na jednoj dodjeli Ballon d'Or imali smo 'tučnjavu', pozdravio sam sve, a Ronaldo nije pozdravio mene zbog onoga što su dueli Barcelone i Reala stvarali u spoljnjem svijetu", objasnio je.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kako da ne poštujem tipa koji je sve dobio na temelju rada, tako što mu se lopte dobacuju? Poistovjećujem se s njim, jer sve što sam radio u životu bilo je bazirano na tome."

"Ako bi ste nas uspoređivali, kao igrač sam bliži Cristianu nego Leu zbog napornog rada, ne zbog talenta, jer Leo je rođeni talent, koji je rođen s talentom da zna igrati fudbal i biti u drugom svijetu koji samo on postiže", završio je Alves.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi