Gorak i tužan kraj osporavane fudbalske ikone: Što je igrao u Ligi prvaka, igrao je!

Više ga nećemo gledati u elitnom takmičenju

Gorak i tužan kraj osporavane fudbalske ikone: Što je igrao u Ligi prvaka, igrao je!

Admin Čaušević

Jedan od najosporavanijih fudbalera u historiji više nikada neće igrati Ligu prvaka, postalo je to jasno nakon što klub u kojem je proveo cijelu karijeru eliminisan.

Barcelonina eleminacija u grupnoj fazi Lige prvaka imat će ekonomske, sportske i psihološke posljedice. U srijedu se katalonski dv oprostio od elitnog takmičenja.

Grupa smrti sa Interom, Bayernom i Viktorijom iz Plzena je pokazala da Blaugrana ima još mnogo mana na svim poljima te će Xavi i klupsko rukovodstvo morati dobro zategnuti rukave.

Od elitnog takmičenja se oprostio i Sergio Busquets, prilikom izlaska sa tribina se čulo dosta zvižduka, a mnogi nisu bili ni svjesni da mu je to bio posljednji meč u Ligi prvaka, nešto što ovaj fudbaler sigurno nije zaslužio.

Kapiten Barcelone je imao 21 uspješan pas, pretrpio je dva faula i napravio jedan, taj jedini prekršaj ga je koštao žutog kartona i suspenzije tako da neće igrati protiv Viktorije u šestom kolu.

Dobar trio tribina je uspravo iskusnog štopera okrivio za generalni haos koji je vladao u veznom redu Barcelone tokom novog teškog poraza od Bayerna sa 0:3.

Oglasi

Busquetsu ugovor sa španskim velikanom ističe na kraju sezone i neće mu biti produžen. Dva su razloga. Katalonci žele podmaltiti tim, ali i srezati troškove plate, a dugogodišnji španski reprezentativac je među najplaćenijim.

I sam Busquets ne želi nastaviti tamo gdje se ne osjeća dovoljno cjenjenim. Uz sve to, odavno je priznao kako da jednog dana želi igrati u SAD-u, pa je MLS vrlo izvjesna destinacija za kraj karijere.

Ovaj 34-godišnjak je do sada u Ligi prvaka odigrao 129 utakmica uz četiri postignuta gola. Elitno takmičenje osvojio čak tri puta i to u sezonama 2008/09, 2010/11 i 2014/15.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mnogi ljubitelji fudbala su ga oduvijek osporavali i nikada nisu dovoljno cijenili njegov značaj za ekipu kao što su to recimo radili njegovi saigrači ili treneri. Tako ga je nedavno Andreas Iniesta uvrstio Busquetsa među igrače s kojim je najviše volio igrati.

Bilo kako bilo, Buquets je doživio gorak i tužan kraj u takmičenju koje mu je tokom karijere donijelo mnogo radosti. Da stvar bude tužnija ponizili su ga i vlastiti navijači...

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt2
Hebo vas on, trebo otići 2016...
3 0
BiH1510
Čitam i ne znam imajul dvije rečenice da nema štamparske greške
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi