Barcelona ozvaničila odluku: Ništa od Mundijala u Kataru

Razočarenje za navijače

Barcelona ozvaničila odluku: Ništa od Mundijala u Kataru

Haris Zilić

Kako se bliži Mundijal u Kataru sve više je vatre. Mnogi su bili protiv održavanja Svjetskog prvenstva u ovoj državi, a još više su digli glas kada je donešena oduka da se prvi put i historiji Mundijal održi u zimskom periodu, tačnije u Kataru će se igrati od 20. novembra do 18. decembra ove godine.

FIFA je zaprijetila suspenzijama Iranu i Tunisu, dosta proble,a će imati i navijači oko dolaska u Katar, a sada i države sudionice uvode svoja čudna pravila za Mundijal.

Gradska vlada Barcelone odlučila je da neće biti javnog gledanja Mundijala na trgovima i većim lokalitetima, ova odluka je zvanična, tako da će ljubitelji fudbala morati tražiti svoje mjesto u kafičima ili kućnim varijantama.

"Greška je u diktaturi organizovati sportski događaj kakav je Svjetsko prvenstvo, koje je ogromna stvar na globalnom nivou i koji bi trebalo da promoviše demokratiju, mir i ljudska prava", navela je gradonačelnica Barcelona Ada Colau.

Barcelona je tako još jedna u nizu metropola koja neće organizovati javno gledanje Mundijala.

Prije Barcelone to je ozvaničio Pariz, a prethodno su ovu ideju sproveli Marseille, Lille, Strasbourg, uskoro se očekuje da isto urade Amsterdam i Brisel.

Mnogi ne razumiju ove odluke pojedinih gradova. Neki su obrazložili zimskim vremenom i činjenicom da bi navijači bili na niskim temperaturama, neki idu do političkih obrazloženja.

Ima i onih koji smatraju da je to sve predigra za novi val pandemije koronavirusa što je svakako samo jedna od špekulacija.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Njemačka također vodi borbu oko javnog gledanja Mundijala. Navijači su podijeljeni, a vidjet ćemo u narednom periodu šta će odlučiti gradske vlasti u njemačkim gradovima.

Sigurno da će se Mundijal u Kataru pamtiti po mnogo čemu, a za nadati se da će sve proći u najboljem redu. Katar je od samog početka bio na udaru nakon proglašenja domaćinstva, ali sudeći prema infrastrukturi i svemu što su spremili i spremaju ovo bi mogao biti spektakularan Mundijal barem po organizaciji.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
Vela halve vela kuvlete. Bojkotuju ih samo zato sto su napredni i sto osuduju (nedozvoljavaju) covjeku neprirodne veze (*****ske veze). Zapadna Evropa zapravo najmanje postuje ljudska prava a njihov glavni parametar demokracije u nekoj zemlji jeste dali su tamo *****i izvan ostalih ili nisu. Ne znam sto se to potencira niko njih ne dira, ali oni hoce kao ogromna manjina da se sve vrti oko njih i naturaju svoja pravila i propagandu ogromnoj vecini ostalih, koja je zapravo protiv neprirodnih anomalija i bolesnih umova.
4 2
C.Banks
Taj grad i fudbal ne idu i istu rečenicu. Zar im nije Bajern dovoljan broj puta pokazao da promijenu zanimaciju i da se bave baletom, heklanjem, i slicno
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi