Alves progovorio o Barceloni i čudna mu je jedna stvar, kao i svima nama

Bivši bek Blaugrane

Alves progovorio o Barceloni i čudna mu je jedna stvar, kao i svima nama

Eldar Ganibegović

Dani Alves ovog je ljeta napustio Barcelonu i otišao u Pumas.

Nakon prelaska u klub iz Meksika, Dani Alves će čak igrati protiv Barcelone na Camp Nouu u utakmici za trofej Gamper.

Dani Alves nije uzrujan zbog napuštanja FC Barcelone, ali je zapravo zahvalan Xaviju i Joanu Laporti što su mu dali priliku da ponovno nastupi na Camp Nou prošle sezone.

"Odlazak iz Barcelone? Nisam ljut, iako bih volio da mi je ranije rečeno, i dalje sam vječno zahvalan Xaviju i Laporti. Posljednjih mjesec dana u Barceloni bio sam zabrinut da znam žele li obnoviti moj ugovor ili ne", rekao je Dani Alves, prenosi Barca Universal.

Također, Brazilac je govorio o transferima Barcelone ovog ljeta.

"Novi transferi iz Barcelone? Čudno je da Barcelona potpisuje mnogo igrača. Morali su se prilagoditi tržištu, koje je pomalo ludo. Nadajmo se da neće promijeniti svoju filozofiju jer to ih je učinilo velikima", kazao je ovaj fudbaler. 

Podsjetimo, igrači koje je Barcelona ovog ljeta dovela su Jules Kounde, Andreas Christensen, Frank Kessie, Raphinha i Robert Lewandowski.

Iako ima 39 godina, brazilski će defanzivac odigrati barem još jednu sezonu pa je potpisao ugovor do juna 2023. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bahia, Sevilla, Barcelona, Juventus, PSG i Sau Paulo timovi su za koje je Dani Alves igrao kroz svoju karijeru.

Učinak Alvesa u prošloj sezoni u Barceloni bio je 15 utakmica, jedan gol i pet asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi