Ronaldo je planirao biti heroj, međutim njegov zahtjev je na kraju postao besmislen

Drugi put isto mu se desilo

Ronaldo je planirao biti heroj, međutim njegov zahtjev je na kraju postao besmislen

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo je najveća zvijezda i najbolji igrač Juventusa, s tim u vezi sinoć je želio i biti heroj Juventusa u finalu Kupa Italije. 

Utakmica na Olimpicu je riješena izvođenjem penala. Pobjedu je odnio Napoli bolje izvođenjem penala što znači da je Ronaldo prvi put u karijeri izgubio dva finala u nizu.

Sjajni Portugalac je uoči izvođenja penala od Maurizija Sarrija tražio da on bude izvođač u petoj seriji. Nadao se da će pucati ključni kazneni udarac, ali na kraju nije ni dobio priliku jer se ranije promašili Paulo Dybala i Danilo.

Ronaldov zahtjev na kraju je postao potpuno besmislen s obzirom da nije ni šutirao baš kao i na Evropskom prvenstvu 2012. godine kada je Portugal izgubio od Španije.

I tada je najpopularniji fudbaler današnjice tražio da izvodi peti penal, ali rizik mu se nije isplatio jer je Crvena furija bila uspješnija pa Ronaldo nije ni dobio priliku da se nađe oči u oči s Ikerom Casillasom.

Ipak, 2016. godine stvari su otišle u smjeru kojem je Ronaldo i zamislio. U finalu Lige prvaka portugalski as je šutirao posljdnji penal protiv Atletico Madrida i naravno pogodio za trijumf Reala.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Mogu ga zamisliti da je došlo do zadnjeg penala on zabije, skine se go, svi njeg na kraju slave kao da oni drugi ispred njeg nisu pogađali. E nek su popušili
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi