"Barcelona je izgubila svoj identitet, nikada nisu imali hrabrosti priznati da griješe"

Dani Alves otvoreno

"Barcelona je izgubila svoj identitet, nikada nisu imali hrabrosti priznati da griješe"

Edmir Škorić

Barceloni odavno ne ide. Sve se nekako počelo raspadati nakon onog teškog poraza od Bayerna (8:2) u Lisabonu.

Katalonci su očajno okončali prošlu sezonu, Lionel Messi je tokom turbulentnog ljeta najavio odlazak, na kraju ipak ostao. Ubrzo je predsjednik Josep Maria Bartomeu napustio klub, a sada se navodno Barcelona nalazi pred bankrotom.

Uz sve to, nedostaje prava igra Barcelone, rezultati nisu po očekivanju, trener Ronald Koeman već se uveliko spominje kao bivši, transferi nisu odrađeni na najbolji način... Zaista gomila problema na Camp Nou, sada je o tome govorio i bivši igrač Dani Alves.

"Barcelona mijenja svoju filozofiju i normalno je da će imati problema. Po mom mišljenju, izgubili su identitet i sada prolaze kroz težak proces u želji da ga vrate. Porazi od Liverpoola i Bayerna su bolni, ali događaju se. Mora se učiti iz toga. Barcelona trenutno izgleda poput ekipe koja kupuje i prodaje i time gubi identitet. Nikada nisu imali hrabrosti ni petlje da priznaju da riješe i da nisu u pravu", jasan je Alves.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nekadašnji bek Katalonaca je također otkrio da je Messiju ovog ljeta poslao poruku i poručio mu da ostane "u svom domu". Tvrdi da je Messi istu poruku njemu ranije slao, no Alves tada nije imao izbora jer je klub želio da ga se riješi.

Barcelona sutra dočekuje Betis i nema pravo na novi kiks, a bukmejkeri i dalje ne vjeruju u snagu Koemanove momčadi. Bar ne, kako to obično biva kada igraju kod kuće. Ponudu i kvote pronađite na sajtu MOZZART kladionice!

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi