Messi i još dvije zvijezde u centru pažnje: "Mora obratiti pažnju na ponašanje"

Izjava koja je izazvala dosta komentara

Messi i još dvije zvijezde u centru pažnje: "Mora obratiti pažnju na ponašanje"

Haris Zilić

Svjetsko prvenstvo u Kataru već u uvodnim danima donijelo nam je dosta uzbuđenja, ali i dosta zanimljivosti van terena. Posljednji koji je u centru pažnje bio je brazilski iskusni bek Dani Alves.

Alves sa Brazilcima očekuje početak Mundijala gdje će u prvom kolu odmjeriti snage sa Srbiom, a slobodno vrijeme je iskoristio i za zanimljiv intervju.

Jedan od najtrofejnijih fudbalera današnjice komentarisao je ponašanje Kyliana Mbappea.

Alves samtra da Mbappe treba obratiti pažnju na svoje i ponašanje i da mora biti svjestan činjenice da u ovom trenutku ima bollih fudbalera od njega.

Izdvojio je dva asa svjetskog fudbala.

"Mbappe je fenomen koji još nije shvatio da su oni koji igraju s njim u napadu veći fenomeni od njega. On mora da shvati da su Messi i Neymar trenutno bolji fudbaleri od njega", rekao je Alves i dodao:

Oglasi

"Vjerujte to su sve dobri momci, ali mora se znati ko su Messi i Neymar."

U jednom dijelu karijere Alves je dijelio svlačionicu sa Messijem i Neymarom pa mnogi smatraju da je njegova izjava bila "drugarska", što je odmah obrazložio.

"Morate shvatiti kako da igrate kada ste u ekipi sa Messijem i Neymarom. Jednostavno čim imate priluku dodajte im loptu i oni će sve završiti svojom magijom. Ovo govorim sve sa fudbalskog aspekta jer dobro znam kakvi su na terenu."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Argentinci su Mundijal otvorili kaatstrofalno porazom od Saudijske Arabije sa 1:2 u utakmici u kojoj je Messi postigao gol iz penala.

Mbappe je imao više razloga za slavlje sa saigračima jer su Francuzi deklasirali Austrlaiju sa 4:1, a Mbappe je bio jedan od strijelaca za Trikolore, upisao je i asistenciju u pomenutom duelu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi