Nevjerovatan debi Danija Alvesa u Meksiku: Nova pozicija, asistencija i maestralna igra

Još uvijek nije za penzije

Nevjerovatan debi Danija Alvesa u Meksiku: Nova pozicija, asistencija i maestralna igra

Endin Čaušević

Iskusni brazilski fudbaler Dani Alves sinoć je zvanično debitovao u dresu novog kluba Pumasa.

Alves je na kraju sezone napustio Barcelonu nakon što mu je istekao ugovor i nije dobio ponudu za nastavak saradnje, te je bio primoran da pronađe novi klub.

Brazilac je prošle sedmice odlučio da ide put Meksika gdje je potpisao ugovor s ekipom Pumasa, a sinoć je Alves upisao i zvanični derbi za ovaj klub.

Pumas je na svom terenu u petom kolu meksičke Aperture igrao protiv Mazatlana i meč je na kraju završen rezultatom 1:1.

Međutim, svi su ostali u čudu jer je Alves odigrao maestralnu utakmicu i na terenu je proveo svih 90 minuta. Alves je upisao asistenciju u samim finišu meča za 1:1 i gol koji je Pumasu donio bod.

No, ono što je posebno iznenadilo jeste da Alves nije igrao na poziciji desnog beka kao što je to običaj već je sinoć igrao u veznom redu i zaista je bio fantastičan.

Iako ima već 39 godina Alves je pokazao da ima još uvijek šta da pokaže na terenu, a da li će se igrama u meksičkom klubu izboriti na kraju za poziv u reprezentaciju Brazila i nastup na Mundijalu u Kataru ostaje nam da vidimo.

Top Komentari

Blibra
Vidi se cause koliko si glup, u sao paulu gdje je bio prije barcelone je stalno bio veznjak, naravno ti nemas pojma ni za sta osim uefalone
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti