Dani Alves odabrao novu destinaciju?

Spreman da ponovo zaigra u Barceloni

Dani Alves odabrao novu destinaciju?

Edmir Škorić

Iskusni brazilski desni bek Dani Alves potražuje novi klub.

Alves (36) je na kraju prošle sezone napustio PSG nakon što je postao slobodan igrač, ali želi još da igra.

Imao je želju da se vrati u Barcelonu, stavio se na raspolaganje vodstvu katalonskog kluba, no predsjednik Bartomeu nije bio zainteresovan.

Unatoč tome, Mundo Deportivo piše da Alves i dalje čeka na Barcelonu i spreman je do kraja narednog mjeseca strpljivo vjerovati u potpis za svoj nekadašnji klub.

Dani smatra da bi on mogao da bude pozvan iz Barcelone početkom avgusta nakon što ovaj klub riješi neka bitnija pitanja o pojačanjima.

Alves ima dobar odnos s Barcelonom, a svojim iskustvom i znanjem mogao bi da pomogne Nelsonu Semedu na poziciji desnog beka.

Brazilac je imao raznih ponuda, zvao ga je i Inter, ali odlučan je da naredne sezone nosi dres Barcelone.

Dani Alves na originalan način objavio da traži novi klub i ponovo nasmijao sve ljubitelje nogometa

Dani Alves je od 1. jula slobodan igrač, međutim još uvijek se ne nazire njegov novi klub.

Alves je napustio PSG i nakon toga odlično odigrao i za reprezentaciju Brazila na Copa Americi, a iako je nekoliko klubova zainteresovano da ga dovede, čini se da on nije zadovoljan s onim što mu je do sada ponuđeno.

36-godišnji Brazilac je odlučio da preko interneta, s jedne strane kroz šalu potraži novi klub, pa je pitao kome treba poslati svoju biografiju.

"Tražim novi posao. Kome trebam poslati biografiju? Neka mi se javi neko ko ima vremena pročitati ga", napisao je šaljivi Alves.

Njegovim pratiteljima na Instagramu se očigledno svidjela ova objava pa je za nešto manje od 24 sata dobio preko milion lajkova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tokom svoje karijere Dani Alves je igrao za Bahiju, Sevillu, Barcelonu, Juventus i PSG od čega je najveći dio svoje karijere proveo u katalonskom klubu.

Sa Barcelonom je osvojio i najviše trofeja, a zanimljivo je da je on i igrač sa najviše trofeja u historiji nogometa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi