Posebno zbogom za velikog heroja Barcelone

Oproštaj od Alvesa

Posebno zbogom za velikog heroja Barcelone

Edmir Škorić

Barcelona je sinoć pobijedila meksički Pumas sa 6:0 i tak oosvojila Gamper Cup.

Već u uvodnih deset minuta tri gola u mreži Meksikanaca. Briljirao je ko drugi nego Robert Lewandowski, sigurno najveće pojačanje ovog ljeta.

Poljak je prvi gol zabio već u 3. minuti, da bi nakon toga već dvije minute kasnije na sjajan način uposlio Pedrija koji zabija sa 2:0. Sljedeći koji se upisao u strijelce bio je Dembele koji je definitivno zakopao ratnu sjekiru sa navijačima Barcelone.

Golijadu u prvom poluvremenu okončao je Pedri u 19. minuti, da bi već na startu nastavka na 6:0 povisio Aubameyang.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić presjedio je cijeli meč i čini se da u narednoj sezoni, s obzirom da je ostao u klubu, neće previše igrati.

Nakon same utakmice, igrači Barcelone odlučili su se oprostiti od iskusnog Danija Alvesa. Godinama je igrao za španski klub, vratio se opet 2021. godine, a godinu dana kasnije prešao upravo u Pumas s kojim je Barca igrala.

On naravno ima posebno mjesto u srcu navijača i svih u Barceloni. Osvojio je šest naslova La Lige, četiri Kupa kralja, tri puta Ligu prvaka, evropski Superkup i klupsko svjetsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U svom prvom meču u Meksiku igrao je na poziciji veznog i upisao asistenciju te oduševio nastupom iako je u poznim igračkim godinama. Uskoro će napuniti 40.

Katalonci su sada potpuno spremni za novu sezonu, a prvi meč odigrat će u La Ligi protiv Rayo Vallecana u subotu navečer.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gvardijan
Legenda ostaje legenda.Veliki igrac,veliki borac a jos veci covjek.Gdje god je igrao,igrao je srcem i davao sve od sebe.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi