Uzalud laskanje i lijepa riječ: Xavi je na Gamper cupu pokazao Pjaniću da ga čeka "slijepa ulica"

Ubjedljiva pobjeda Barcelone uz sjajnu predstavu Lewandowskog

Uzalud laskanje i lijepa riječ: Xavi je na Gamper cupu pokazao Pjaniću da ga čeka "slijepa ulica"

A. Čaušević

Barcelona je osvojila tradicionalni Joan Gamper kup koji se igra u čast jednog od osnivača ovog kluba. 

Ove godine Katalonci su bili domaćini meksičkom Pumasu i slavili su visokih 6:0 iako je rezultat mogao biti još ubjedljiviji.

Miralem Pjanić koji je zadužio broj 16 je nije našao u prvoj postavi. Da stvar bude bolnija nije dobio ni minut pa je jasno da ga čeka još jedna teška sezona.

Već u uvodnih deset minuta tri gola u mreži Meksikanaca. Briljirao je ko drugi nego Robert Lewandowski, sigurno najveće pojačanje ovog ljeta.

Poljak je prvi gol zabio već u 3. minuti, da bi nakon toga već dvije minute kasnije na sjajan način uposlio Pedrija koji zabija sa 2:0.

Oglasi

Sljedeći koji se upisao u strijelce bio je Dembele koji je definitivno zakopao ratnu sjekiru sa navijačima Barcelone.

Golijadu u prvom poluvremenu okončao je Pedri u 19. minuti, da bi već na startu nastavka na 6:0 povisio Aubameyang.

Inače, početkom drugog poluvremena Xavi je napravio čak šest izmjena, a među igračima koji su ušli nije bilo Pjanića.

Iako su ga kamere snimile kako se zagrijava tokom odmora Pjanić praktično nije dobio priliku za igru što je svakako bolan udarac za bh. reprezentativca.

Laskao je Xavi ranije Pjaniću, govorio je kako je jako zadovoljan s njim, navodno ga je odučio i zadržati u ekipi, ali kada je došla važna utakmica 32-godišnjem veznjaku nije dao ni minut.

Inače, konačan rezultat u 84. minut postaiov je De Jong koji je tako nagovijestio svoj ostanak na Nou Campu što je i prije utakmice potvdio Joan Laporta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Liga prvaka,španska liga,kup.Sve je naše ove sezone.Višća barsa višća katalunja
2 15
Ribery
I ovaj se Xavi umislio da je neki trener..
6 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi