Dani Alves potvrdio prelazak u Juventus

Pojačat će Staru damu

Dani Alves potvrdio prelazak u Juventus

Brazilski reprezentativac Dani Alves bit će veliko pojačanje Juventusa za narednu sezonu.

Ovaj 33-godišnjak se odlučio na odlazak iz Barcelone nakon punih osam godina, a od navijača ovog kluba se u četvrtak oprostio emotivnim pismom.

U njemu nije naveo svoju sljedeću destinaciju, ali je u izjavi za italijanske medije otkrio da prelazi u Torino.

"Drago mi je i sretan sam što se pridružujem Juventusu. U karijeri sam osvojio mnogo trofeja s Barcelonom i sada je vrijeme da nastavim tradiciju i u Italiji, ali i u Evropi. Pokušat ću pomoći da se Juventus vrati na krov Evrope", poručio je Dani Alves u izjavi za SportItalia, te dodao:

"Jednoga dana, prije ili kasnije, vratit ću se u svoju Barcelonu. Još uvijek sam navijač tog kluba kojem sam mnogo zahvalan".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Alvesov potpis ugovora sa Juventusom očekuje se u narednim danima.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi