Barceloni propao transfer koji se čekao: Razlika u plati je na kraju presudila u korist Chelseaja
Foto - EPA

Kounde seli u London

Barceloni propao transfer koji se čekao: Razlika u plati je na kraju presudila u korist Chelseaja

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone napravila je nekoliko odličnih transfera ovog ljeta.

Katalonci su u svoje redove doveli Roberta Lewandowskog, Raphinhu, Andresa Christensena i Francka Kessieja, a do kraja ljetne pijace najavljuje se još nekoliko poslova.

Međutim, Barcelona nije uspjela završiti transfer francuskog fudbalera Julesa Koundea iz Seville. Pobjedu za njegov potpis odnio je londonski Chelsea.

Barcelona je dugo pregovarala s ovim defanzivcem. On je bio spreman doći na Camp Nou, ali u posao se uključio Chelsea koji je ponudio više novca od Barce.

Katalonski tim nudio je 23-godišnjem štoperu platu od šest miliona eura neto po sezoni. Londonski Plavci su ovu cifru uduplali i razlika je jednostavno bila prevelika da bi se odbila.

Oglasi

Tako će sjajni Francuz vjerovatno put Londona. Sevilla će za njegove usluge inkasirati oko 60 miliona eura, a Kounde će pojačati defanzivnu liniju tima sa Stamford Bridgea.

Procenat od prodaje Koundea imat ćei njegov nekadašnji tim Bordeaux odakle je Kounde 2019. godine stigao za 25 miliona eura. Njima će pripasti 20 posto od transfera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jules Kounde je protekle tri sezone igrao zaista odličan fudbal u Sevilli. Odigrao je 133 utakmice i postigao je devet pogodaka.

U ovom klubu je postao i reprezentativac Francuske za koju je odigrao 11 utakmica.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Sine ovo ljeto u engleskoj se izgleda citi najmanje blamira sa ovim cijenama
2 0
Benz
Nek su nagomilali igrace u napadu...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi