Dani Alves dobio najteži udarac u karijeri, pa odlučio da odgovori: "Taj je*eni lik..."

Trener Tigresa je bio samo iskren

Dani Alves dobio najteži udarac u karijeri, pa odlučio da odgovori: "Taj je*eni lik..."

Endin Čaušević

Dani Alves je od prošle sedmice zvanično slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Barcelonom.

Brazilac je drugi dio prošle sezone na iznenađenje svih proveo u dresu Barcelone i očekivalo se da će mu katalonski klub dati produženje ugovora, ali se to nije desilo.

Alves je bio spreman da potpiše ugovor na samo šest mjeseci kako bi imao klub i bio u konkurenciji da se nađe na spisku reprezentacije Brazila za Svjetsko prvenstvo.

No, u Barceloni su odlučili da im Alves nije više potreban i jasno su mu dali do znanja da neće dobiti novi ugovor. Brazilac pokušava na sve načine da pronađe novi angažman i cilj mu je da ostane u Evropi ako može.

Španski mediji su čak pisali da je Alves putem maila nudio se nekim klubovima, a između ostalih to su Spezia i Valladolid. No, Alves je i od njih dobio odbijenicu.

Prethodnih dana špekuliše se da je interes za Alvesa pokaza meksički Tigres, te da je čak uspostavljen kontakt i Brazilac je bio zainteresovan da ide u ovaj klub, ali ni to nije uspjelo.

Kako je objavila Marca na kraju je Tigres odustao od dovođenja Alvesa jer trener ovog tima Miguel Herrera smatra da je ovaj defanzivac previše star za njegovu ekipu, te da više nije na nivou kao nekada.

"Dovesti igrača njegovih godina je više šou za medije zbog velikog imena, a ne zbog onoga što on može dati na terenu. Želim da podmladim ekipu i Dani Alves mi nije potreban jer je previše star. Volim Danija i bio je jedan od najboljih desnih bekova na svijetu, ali danas u tim godinama je samo magnet za medije i veću pažnju prema klubu što nam i nije baš potrebno", rekao je Herrera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alves baš i nije saglasan s izjavom trenera Tigresa i odlučio se oglasiti na Twiiteru.

"Ovaj je*eni lik sada upravlja i vremenom", napisao je Alves.

Top Komentari

Mi_Ro
Pa nikad i nije bio super igrac kako ga mnogi prozivaju a sad sa 40 godina hoće još da igra i nada se pozivu u reprezentaciju. Ovaj veći cirkuzant od LaVar Balla.........
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi