To bi bio vrhunac: Marcelo i Dani Alves zajedno? Legenda ih želi vidjeti u svom klubu

Brazilci na meti Valladolida

To bi bio vrhunac: Marcelo i Dani Alves zajedno? Legenda ih želi vidjeti u svom klubu

Edmir Škorić

Marcelo je napustio Real Madrid, Dani Alves Barcelonu, ali iskusni bekovi mogli bi karijeru nastaviti u istom timu.

Marcelo je dugi niz godina bio jedan od najboljih lijevih bekova na svijetu, ali je 34-godišnjem Brazilcu istekao ugovor s Real Madridom i nedavno je na Santiago Bernabeuu upriličen oproštaj, dok je Dani Alves okončao svoju avanturu s Barcelonom.

On je godinama također bio jako važan u sastavu Katalonaca, ali je potom nekoliko godina bio daleko od kluba, vratio se dolaskom Xavija da pomogne i bio je zaista sjajan prošle sezone unatoč činjenici da je napunio 39 godina prošlog mjeseca.

No, iskusni bekovi morali su da napuste svoje klubove, ali sada postoji "luda" ideja. Njihov sunarodnjak i legendarni napadač Ronaldo vlasnik je španskog Valladolida i ima plan da ih obojicu angažuje u svom klubu.

Kako prenosi uol.com.br, oba Brazilca uskoro mogu zaigrati za isti klub. Ronaldo je priznao da bi volio da vidi oba ova igrača u svom timu, no da bi to bilo moguće, oni će morati da pristanu na mnogo manje financijske uslove od onih koje su imali u Realu, odnsono Barceloni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Valladolid je u posljednjem kolu druge lige u Španiji izborio plasman u LaLigu. Bit će zaista interesanmtno ako Marcelo i Alves zaigraju u istom timu, a posebno će biti zanimljivi dueli Valladolida sa klubovima kao što su Real ili Barcelona.

Ne zaboravite da je legendarni Ronaldo kao igrač nosio dresove i jednih i drugih...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi