Dani Alves je kompletan igrač: Ima 37 godina i tek počeo igrati u veznom redu

Odlični nastupi za Sao Paulo

Dani Alves je kompletan igrač: Ima 37 godina i tek počeo igrati u veznom redu

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Dani Alves igra odlično u dresu Sao Paula iako je u potpunosti promijenio svoju poziciju.

Alves je dok je igrao za Barcelonu bio jedan od najboljih desnik bekova na svijetu, a po potrebi je znao igrati i na desnom krilu. No, kako se bliži kraju karijere tako sve više mijenja pozicije.

Ovaj 37-godišnji Brazilac odlučio je na ljeto 2019. godine da napusti PSG i vrati se u domovinu, te je potpisao trogodišnji ugovor sa Sao Paulom.

Uzeo je desetku i odlučio je da pokaže da je i u ofanzivi odličan. Alves sada igra na poziciji centralnog veznog, te zaista pruža odlične partije. Trenutno je u brazilskoj Seriji A peti najbolji igrač s prosječnom ocjenom 7.38 po utakmici.

Na YouTubeu se pojavio i video kompilacije njegovih igara na pozciji centralnog veznog gdje pruža maestralne partije čime je iznenadio fudbalsku javnost.

Top Komentari

redbull
To kao Vrsajevic dok je igrao u Čeliku. Ovamo igra beka, a u Čeliku napadaca igrao i bio najbolji u ligi.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi