Dobro zapamtite njegovo ime: Tinejdžer koji Sao Paulo gura ka tituli spreman za transfer u Evropu

Ajax ga planira kupiti

Dobro zapamtite njegovo ime: Tinejdžer koji Sao Paulo gura ka tituli spreman za transfer u Evropu

Edmir Škorić

Talentovani napadač Brenner (20) najveće je otkriće ove sezone u brazilskom prvenstvu.

Brenner je na početku sezone dobijao postepeno minute, tek je trebalo da se dokaže, a onda je "eksplodirao", pa dao čak 18 golova na 22 meča u posljednja tri mjeseca.

Zahvaljujući njegovim golovima Sao Paulo je lider s dobrom prednošću i juriša ka naslovu prvaka.

Brenner se smatra igračem kojeg mnogi Brazilci dugoročno očekuju u dresu člana odabrane vrste, a nizozemski mediji prenose kako ga Ajax pokušava dovesti i pregovori su u podmukloj fazi.

Navodno Sao Paulo je spreman da ga pusti za oko 10-12 miliona eura, a Ajaxu problem predstavlja i to što je mladić zapao za oko i ekonomski jačim klubovima kao što je PSG.

Top Komentari

Penderinos
Yebeno mu ime pravo
0 3
NKZ1922
Pregovori su u podmukloj fazi ? ??
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi