Dani Alves je ostao zatečen onim što je prvo ugledao kada je izašao iz zatvora

Privremeno na slobodi

Dani Alves je ostao zatečen onim što je prvo ugledao kada je izašao iz zatvora

E. Škorić

Bivši brazilski fudbaler Dani Alves osuđen je na izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od četiri i po godine zbog seksualnog napada, no on je danas privremeno pušten uz plaćenu kauciju u iznosu od milion eura.

Španski sud je procijenio da je smanjen rizik od bjekstva i donio je odluku da omogući Brazilcu da bude na slobodi dok presuda ne bude pravosnažna.

Tako se trofejni bivši bek Barcelone danas konačno našao na slobodi nakon jedne godine i dva mjeseca koliko je proveo u zatvoru.

Dani Alves izašao je iz zatvora Brians u pratnji advokatice Ines Guardiola.

Oglasi

Podsjetimo da je slobode lišen 20. januara 2023. godine kada je preventino zatvoren, jer su sudije smatrale da postoji opasnost od bijega.

Predao je oba pasoša, brazilski išpanski, te obavezao se da žrtvi neće prići na razdaljinu bližu od 1000 metara, kao i da s njom neće kontaktirati. Pokazao je spremnost na saradnju tokom suđenja, pa su ga odlučili privremeno pustiti na slobodu.

On će biti pod prismotrom i morat će jednom sedmično da se pojavljuje pred istim sudom do okončanja presude.

Alves je, da podsjetimo, prošlog mjeseca proglašen krivim za silovanje žene u noćnom klubu u decembru 2022. i osuđen na četiri godine i šest mjeseci zatvora. Tokom trodnevnog suđenja negirao je nedjelo.

40-godišnji Alves proveo je posljednjih 14 mjeseci u zatvoru Brians II koji se nalazi 45 minuta od Barcelone, jer su ga vlasti preventivno pritvorile istražujući optužbe za silovanje protiv njega.

Prvi prizor za Alvesa ja slobodi bio je neočekivan

Alvesovo puštanje na slobodu poklopilo se s protestima ispred Briansa II zatvorskih službenika koji su zahtijevali bolje uslove u zatvorima u sjeveroistočnoj Kataloniji nakon što je zatvorenik u drugom zatvoru ubio zatvorskog kuhara.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alves je bio jedan od najuspješnijih igrača svoje generacije i osvojio je desetke naslova s ​​elitnim klubovima uključujući Barcelonu, Juventusi Paris Saint-Germain. Također je pomogao Brazilu osvojiti dvije Copa Americe i zlatnu olimpijsku medalju u dobi od 38 godina.

Igrao je na svom trećem Svjetskom prvenstvu, jedinom velikom naslovu koji nije osvojio, 2022. Igrao je za Barcelonu od 2008. do 2016., pomažući u osvajanju tri Lige prvaka i šest La liga, a klubu se nakratko ponovo pridružio 2022. Još uvijek ima prebivalište u blizini grada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi