Dani Alves je na koljenima, dobio je nož u leđa od prijatelja: "Za nas je priča završena..."
Dani Alves ipak neće na slobodu (Foto: EPA)

Neymar stariji potvrdio da neće platiti milion eura

Dani Alves je na koljenima, dobio je nož u leđa od prijatelja: "Za nas je priča završena..."

M. Šljivak

Dani Alves za sada neće izaći iz zatvora iako su to španski mediji najavljivali. Njegov advokatski tim nije uplatio kauciju od milion eura, kako bi Brazilac izašao na uslovnu slobodu, a o svemu se oglasio Neymar stariji koji je navodno trebao izdvojiti novac.

Otac brazilske fudbalske zvijezde Neymara Juniora, Neymar da Silva Santos, opovrgao je informacije španskih medija da će platiti milion eura kaucije za Danija Alvesa.

Mediji u ovoj zemlji objavili su prije nekoliko dana da je Neymar preko oca odlučio uplatiti iznos s kojim bi se njegov prijatelj našao na slobodi, no to se neće dogoditi i Alves ostaje iza rešetaka.

Neymar da Silva Santos odlučio se javno ograditi od ovih informacija i izdao je saopštenje.

"Kao što svi znaju, na početku sam zaista pomogao Daniju Alvesu, sve dok nije osuđen", napisao je Neymar stariji i dodaje:

Oglasi

"U ovom trenutku situacija je potpuno drugačija. Španski sud je presudio i sve špelukacije i povezivanja mog sina i mene s ovom temom, nisu do nas."

"Nadam se da će Daniel sa svojom porodicom pronaći sve odgovore koje traže. Za nas, za moju porodicu, ova stvar je gotova. KRAJ", napisao je otac najskupljeg fudbalera svijeta.

Dani Alves će morati tražiti drugi izlaz iz zatvora. Problem mu predstavlja činjenica da su mu svi računi blokirani i po svemu sudeći će morati još neko vrijeme provesti iza rešetaka.

Neymar ga je spasio duže kazne

Dani Alves je osuđen na četiri i po godine zatvora zbog silovanja djevojke u noćnom klubu, a još veće kazne spasio ga je upravo Neymar.

Oglasi

On je preko oca uplatio 150.000 eura odštete žrtvi, kao kompenzaciju za sve što je preživjela, pa je Alves zbog ove isplate dobio mnogo manju kaznu.

Brazilska fudbalska zvijezda je već 14 mjeseci iza rešetaka. Teško da ćemo ga uskoro vidjeti na slobodi, no pokušaji izlaska definitivno će biti stalni.

Podsjetimo, Dani Alves je najtrofejniji fudbaler svijeta sa 43 osvojena trofeja. U bogatoj karijeri koju je počeo u Bahiji, nastupao je još za Sevillu, Barcelonu, Juventus, PSG, Sao Paulo i UNAM.

Za reprezentaciju Brazila odigrao je 126 utakmica i postigao je osam pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti