Real Madrid oslabljen dočekuje Union Berlin i kreće u pohod na titulu prvaka Evrope

Problemi za Ancelottija

Real Madrid oslabljen dočekuje Union Berlin i kreće u pohod na titulu prvaka Evrope

Eldar Ganibegović

Real Madrid sutra starta takmičenje u Ligi prvaka ove sezone, a trener Carlo Ancelotti susreće se s glavoboljom s obzirom na to da je jedan igrač otpao za susret 1. kola grupne faze.

Liga prvaka, odnosno grupna faza ovog takmičenja, počinje danas od 18:45 utakmicama AC Milan - Newcastle United i Young Boys - RB Leipzig.

Kasnije večeras, od 21 sat, igra se još šest utakmica, a sutra se igra još osam utakmica prvog kola, među kojima i meč Real Madrida.

Kraljevski klub će u Madridu ugostiti Union Berlin, a tim iz prijestolnice Njemačke dočekat će u oslabljenom sastavu.

Naime, sutra na travnjaku Santiago Bernabeu stadiona nećemo gledati Danija Carvajala, standardnog desnog beka u postavi Carla Ancelottija.

Vrlo je izvjesno da će na njegovo mjesto uskočiti Lucas Vazquez, te tu dilema ne bi trebalo biti.

Oglasi

"Preopteretio je mišić i sutra će obaviti preglede. Ostavit ćemo ga da se odmori. On je dobro i mislimo da nije ništa ozbiljno", istakao je Ancelotti.

Inače, Dani Carvajal bi na zimu ili narednog ljeta mogao dobiti ozbiljnu konkurenciju na poziciji desnog beka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U Real Madridu za želju imaju da dovedu Engleza, a u opticaju su dvojica i to članovi Chelseaja i Liverpoola. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi