Čekao četiri mjeseca za osvetu: Svi su čuli šta je Ceballos uzvikivao dok je napuštao stadion Barce!

Desni bek nije ostao dužan na provokacije Arauja

Čekao četiri mjeseca za osvetu: Svi su čuli šta je Ceballos uzvikivao dok je napuštao stadion Barce!

Endin Čaušević

Barcelona je ove sezone dominirala u El Clasicima protiv Real Madrida, ali u posljednjem ovosezonskom derbiju kraljevski klub je zadao težak udarac Kataloncima i deklasirao ih je na stadionu Camp Nou. Igrači Reala su došli na svoje, a zatim su odgovorili na sve silne provokacije iz prethodnih nekoliko mjeseci i u tome sinoć je prednjačio Dani Ceballos.

Katalonski klub je odlično otvorio godinu pobjedom u finalu španskog Superkupa protiv Real Madrida (3:1), a zatim su i prošlog mjeseca igrači Barcelone u dva navrata uspjeli da savladaju kraljevski klub.

Prvo su slavili u Madridu sa 1:0 u prvom polufinalnom meču Kupa kralja, a ubrzo nakon toga Barcelona je i pred svojim navijačima na Camp Nouu pobijedila Real sa 2:1 u La Ligi i otišla na 12 bodova prednosti.

Kada se očekivalo da Barca zada konačan udarac Realu i plasira se u finale Kupa kralja stigla je osveta. Kraljevi su odigrali fantastičnu utakmicu sinoć, te su sa 4:0 deklasirali svog najvećeg rivala i zasluženo se plasirali u finale.

Ova pobjeda itekako znači igračima Real Madrida koji su uspjeli koliko-toliko da se osvete Barceloni za sve poraze u prethodnim mjesecima, te im pred čak 95.000 navijača zadaju težak udarac.

I u svlačionici Kraljeva napravila se velika fešta zbog pobjede i plasmana u finale, a igrači Reala konačno su dočekali da odgovore na sve prozivke i ismijavanja koja su doživjeli od fudbalera Barcelone u prethodnim mečevima.

Oglasi

Sinoć se u tome posebno istakao Dani Ceballos koji nije zaboravio šta su igrači Barce uzvikivali nakon prethodnih pobjeda, a sada je dočekao trenutak koji je čekao i odlučio je da im uzvrati na bolan način.

"La nueva era (nova era)", uzvikivao je Ceballos dok su igrači Real Madrida napuštali Camp Nou aludirajući na povike Ronalda Arauja i saigrača koji su isto to poručivali nakon pobjeda u prethodnim El Clasicima.

"Nova era" je naslov dokumentarnog filma o Barceloni koji predstavlja novi početak kluba nakon teškog perioda kroz koji su prošli. To je i fraza kojom je Araujo proslavio pobjedu protiv Reala u Superkupu Španije, a Ceballos to očito nije zaboravio.

Desni bek Real Madrida uzvikivao je "la nueva era" dok je izlazio sa stadiona i svima je jasno šta mu je cilj bio.

To samo potvrđuje kakav rivalitet vlada između Barcelone i Real Madrida, te zašto je El Clasico jedan od najvećih derbija na svijetu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RZ88
Sta ce cigan od 4 el klasika u sezoni i 3 poraza raduju se prvoj pobjedi ko djeca lizalu. Barca ima nabila komplekse.
1 3
Madridista
Haahhah Čuj Sebaljos desni bek?! Na čemu si novinaru?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi