Svi treniraju, a jedan sjedi na lopti s očima punih suza: Ancelotti javno ponizio igrača Reala!

Izbačen s treninga

Svi treniraju, a jedan sjedi na lopti s očima punih suza: Ancelotti javno ponizio igrača Reala!

A. Čaušević

Carlo Ancelotti je omiljen trener mnogim igračima, ali evidentno je i da Italijan ima granice kada su u pitanju pojedini igrači.

Ancelotti ima specifičan način komunikacija sa igračima vjerovatno zato što je svojevremeno i sam bio sjajan fudbaler i zna kako je igrati na vrhunskom nivou.

Gdje je god radio čuveni Italijan bi pronašao način da se prilagodi svlačionici i igrači bi bez problema prihvatali njegove metode.

Svlačionica Reala, najglamuroznijeg kluba, je svakako među najtežim za kontrolisati, prvenstveno zbog velikog broja zvijezda i sjajnih igrača od kojih svi žele igrati, a mjesta ima samo za 11.

Završnica prošle sezone je pokazala da Ancelotti ima odličan odnos kako sa ''legionarima'' Kraljeva, tako i sa mlađim fudbalerima.

Potvrdila je to i sada već legendarna fotografija kada 63-godišnjak sa kubankom u ustima pozira sa igračima Reala na proslavi titule krajem prošle sezone.

Oglasi

Ipak, Ancelotti zna itekako biti strog i pokazati autoritet što se desilo na treningu Reala uoči utakmice evropskog Superkupa.

Naime, nezadovoljan igrom i govorom tijela Ancelotti je naredio Daniju Ceballosu da napusti trening te ga odstranio iz ekipe.

Dok su svi trenirali, Ceballos je sjedio na lopti i gledao šta rade njegovi saigrači, bez da je uputio i jednu riječ.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada je mini meč između igrača Reala završen, neki od saigrača su Ceballosu dobacivali, a on je snimljen kako suznih očiju iz očaja nabija loptu u zrak, evidentno nezadovoljan s onim što se desilo.

Ovaj 25-godišnjak je već godinama na marginama u Realu, ranije je bio i na posudbi u Arsenalu. Prošle sezone je igrao na kašičicu. Očigledno je da ga isti status čeka i u predstojećoj sezoni.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi