Do sada niko nije izašao u javnost i rekao ambiciju kakvu je obznanio Vinicus Junior

Veliki izazov je stavio pred sebe

Do sada niko nije izašao u javnost i rekao ambiciju kakvu je obznanio Vinicus Junior

Eldar Ganibegović

Nakon četiri godine pauze Real Madrid je u maju mjesecu opet postao prvak Evrope.

Vinicius Junior, koji je postigao jedini pogodak u finalu koje je Real Madrid pobijedio protiv Liverpoola rezultatom 1:0, najavljuje da želi doći do najmanje pet trofeja Lige prvaka.

"Bio je to važan trenutak za nas, za mene, za cijelu momčad. Nakon vrlo dobre sezone, morali smo je završiti pobjedom u finalu. Zato sam u njoj uživao maksimalno. Zabiti odlučujući gol bio je jedinstven osjećaj. Divim se igračima koji su toliko postigli u klubu, u najvećem klubu na svijetu.

Želim osvojiti pet ili šest trofeja Lige prvaka i biti utjecajan kao neki od najboljih igrača koji su nosili dres Real Madrida", rekao je Vinicius Junior, prenosi Marca.

Vinicius Junior najavio je da ostaje u Real Madridu i da planira imati sezonu barem jednako dobru kao ova koju je upravo završio.

Za to je Brazilac vrijedno trenirao i na odmoru. Osim tjelesnih vježbi Viniciusovoj transformaciji pridonijela je i posebna prehrana koju je nogometaš držao.

Nije napadač slučajno u tako kratkom vremenu postao "snop mišića". Vinicius uz sebe uvijek ima dvije iznimno važne osobe, fitness trenera Thiaga Lobu i francuskog kuhara.

Prema španskom dnevniku "AS", potonji je nogometašu napravio dijetu koja se sastoji uglavnom od crnog graha, riže i govedine, sastojaka bogatih proteinima ili ugljikohidratima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid u novu sezonu kreće utakmicom za trofej UEFA Superkupa i to za tri dana kada će se u Helsinkiju sastati s Eintrachtom koji je osvajač Evropske lige iz prošle sezone.

Prvi meč u španskoj Primeri na rasporedu je za sedam dana kada gostuju kod Almerije. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Hahahaha nikad veću panjinu nisam vidio u svom životu
2 6
Nele.
Nikako se ne mogu otet utisku da mu neka mrva fali da postane bas zvijezda. Uvijek je tu negdje al nikako da prelomi. Ima i srece da je u dobro poslozenom Realu i da se uklopio u kvalitet tima, al mozda sljedecu sezonu dokaze da je as. Sretno Vini.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi