Svi su ga tjerali iz kluba, ali jučer je dobio poziv koji će pamtiti do kraja života

Ceballos nije odustajao

Svi su ga tjerali iz kluba, ali jučer je dobio poziv koji će pamtiti do kraja života

E. Čaušević

Dani Ceballos prije skoro šest godina stigao je kao veliko pojačanje iz Betisa u Real Madrid nakon što je briljirao na Evropskom prvestvu za mlade, ali nakon dolaska na Santiago Bernabeu nije se baš proslavio svojim igrama. No, kada su ga svi počeli tjerati iz kluba i digli ruke od njega on je počeo da igra odlično.

Ceballos je u posljednje vrijeme itekako standardan u veznom redu Real Madrida u u prethodnim sedmicama odigrao je nekoliko odličnih utakmica, te je u formi koja se godinama od njega čeka u kraljevskom klubu.

Ovaj 26-godišnji veznjak u Real je stigao na ljeto 2017. godine iz Betisa za 17 miliona eura i od njega se mnogo očekivalo, ali u prve dvije sezone bio je daleko od svoje prave forme koja ga je krasila u Betisu.

Nakon svega Real Madrid je odlučio da ga pošalje na posudbu i dvije sezone proveo je u Arsenalu gdje je igrao nešto bolje, ali ponovo to nije bio Ceballos u svom punom sjaju i potencijalu.

Ceballos se vratio u Real na ljeto 2021. godine jer Arsenal nije otkupio njegov ugovor, a tada ga je Carlo Ancelotti otpisao i htio ga prodati, ali spletom okolnosti ovaj veznjak je nekako ostao u kraljevskom klubu.

Prošle sezone nije imao baš neku veliku minutažu, ali svaki put kada je igrao uspio je da ostavi dobar utisak. Zbog toga je i ljetos ostao u Realu i konačno je ove sezone zaigrao u svojoj pravoj formi.

Oglasi

Ceballos je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora s Real Madridom i do prije nekoliko mjeseci svi su bili sigurni da će na ljeto kao slobodan igrač napustiti Santiago Bernabeu, ali španski mediji pišu da je došlo do velikog preokreta.

Madridski AS objavio je da je Real Madrid spremio za Ceballosa novi ugovor i da žele da on ostane u klubu jer je svojim igrama pokazao da je dostojan dresa kraljevskog kluba.

AS navodi da je Real ponudio Ceballosu novi ugovor do ljeta 2027. godine i da će on već u narednim sedmicama potpisati nastavak saradnje s Kraljevima jer mu je ostanak u ovom klubu bio glavni cilj.

Navodno, Ceballos je jučer dobio poziv da je spreman za njega novi ugovor i nije krio svoju sreću i oduševljenje jer je dokazao svima o kakvom igraču se radi nakon silnih kritika koje je godinama dobijao na svoj račun.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada su ga svi tjerali i okrenuli mu leđa on je uspio da se vrati jači nego ikad i čini se da bi Real mogao dobiti pravu zamjenu za Luku Modrića i Tonija Kroosa koji su na zalasku karijere.

Ceballos je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Real Madrida u svim takmičenjima odigrao ukupno 20 utakmica, te je uspio zabiti jedan pogodak i upisati četiri asistencije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

neddim
Hshahah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi