Bayern mu nije bio prvi izbor: Ponudio se velikanu, oni ga odbili i odmah se žestoko pokajali

Cancelo im se nudio, ali...

Bayern mu nije bio prvi izbor: Ponudio se velikanu, oni ga odbili i odmah se žestoko pokajali

E. Čaušević

Joao Cancelo prije nekoliko dana zvanično je predstavljen kao novo pojačanje Bayerna što je sigurno najveće iznenađenje zimskog prelaznog roka jer niko nije očekivao da će napustiti Manchester City. Ipak, čini se da Bayern i nije bio baš prvi izbor za Cancela jer je pokušao da napravi potez karijere, ali je odbijen.

Cancelo je prethodnih sezona bio jedan od najstandardnijih i najboljih igrača u Manchester Cityju i zbog toga su svi iznenađeni što je klub s Etihada odlučio da ga pusti na posudbu u minhenski Bayern.

Sve se promijenilo nakon Mundijala i Cancelo je izgubio minutažu koju je imao što mu se nije svidjelo. Koliko je nezadovoljan zbog toga rekao je i Pepu Guardioli koji kritike Portugalca nije prihvatio kako je Cancelo to očekivao.

Nakon njihove svađe odlučeno je da Cancelo napusti klub i na kraju Bayern je ekspresno reagovao i uspio da dovede neočekivano ogromno pojačanje. Da je to pravi potez vidjelo se na Cancelovom debiju prije nekoliko dana jer je već pokupio simpatije navijača njemačkog velikana svojom igrom.

Međutim, čini se da Bayern nije bio prvi izbor za Cancela ove zime. Poznato je da je za njega zainteresovana bila i Barcelona, ali zbog problema s finansijama na kraju katalonski klub nije mogao poslati ponudu za Portugalca.

No, Cancelo je imao želju ove zime da ide u Španiju, ali ne u redove Barcelone. Fabrizio Romano otkrio je da je Cancelo htio da karijeru nastavi u dresu Real Madrida i da se ponudio kraljevskom klubu, ali da su ga oni odbili.

Oglasi

"Barcelona je bila nemoguća misija za njega jer nemaju uslove da ga dovedu. On je htio u Real Madrid i to je bila jedna od opcija, ali je sve palo u vodu jer su u Madridu odlučili da neće dovoditi pojačanja u januaru", otkrio je Romano.

Cancelo je bio itekako zainteresovan da pređe u Real Madrid i agentu Jorgeu Mendesu poručio je da je to glavni cilj, ali nakon odbijenice na Santiago Bernabeu na kraju je odlučio da prihvati ponudu Bayerna.

U Real Madridu se sada sigurno kaju zbog odluke da odbiju mogućnost dolaska Cancela jer im se to obilo o glavu samo nekoliko dana kasnije.

Kraljevi imaju ogromnih problema s povredama defanzivaca, a novi na listi povrijeđenih je Eder Militao koji se povrijedio prije nekoliko dana protiv Valencije. Na lijevom beku igra inače Eduardo Camavinga jer je Mendy van stroja, a na desnom beku je jedini izbor Dani Carvajal.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Cancelo može pokriti obje bekovske pozicije i sigurno je da su u Real Madridu napravili veliki kiks jer su Portugalca mogli dobiti za siću.

Na kraju je Cancelo završio u Bayernu na posudbi do kraja sezone, a njemački mediji već sada pišu da je gotovo sigurno da će Bavarci otkupiti na ljeto njegov ugovor od Manchester Cityja za oko 70 miliona eura.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi