Ancelotti želi da 'oživi' svog fudbalera: "Ovo ti je prilika, vjerujem u tebe"

Zaigraće protiv Uniona

Ancelotti želi da 'oživi' svog fudbalera: "Ovo ti je prilika, vjerujem u tebe"

Edmir Škorić

Carlo Ancelotti nadgledao je posljednji trening svojih fudbalera prije utakmice šestog kola Lige prvaka protiv Union Berlina i s jednim od njih vodio vrlo iskren razgovor.

Ancelotti je jedan od najtrofejnijih trenera u Evropi i shodno tome jako je cijenjen. Igrači ga poštuju, a ono što im kaže je uglavnom za njihovo dobro i svi su toga svjesni. Nijedan igrač ne voli da sjedi na klupi, ali kada se nađe u ekipi kakva je Real Madrid, mora da se prihvati i takve uloge.

Luka Modrić godinama unazad je najbolji veznjak svijeta, ali ove sezone je podnio žrtvu i dosta puta sjedio na klupi jer se pojavio nevjerovatni Jude Bellingham, dok je hrvatski reprezentativac na zalasku karijere i naravno mora da prepušta svoje mjesto mlađima.

Brojne zvijezde suočavale su se sa klupm na Santiago Bernabeu, ali svi oni znaju da bi svaki put kad se pokažu dobili priliku da budu starteri. Dakle, sve je do njih i nikog više. Ancelotti je trener koji svima želi dati šansu, svima vjerovati, ali i otvoreno ih kritikovati ako je to neophodno.

Jedan takav proces prošao je Dani Ceballos, kojem je Ancelotti u berlinskom hotelu u kojem je Real odsjeo odlučio dati neke važne savjete. Ceballos ne prolazi kroz najbolje trenutke svoje karijere, dosta je bio izvan terena, mučio se, ali Italijan vjeruje da je dovoljno dobar da češće bude u terenu.

Oglasi

U cilju povećanja morala fudbalera, Ancelotti je podsjetio Ceballosa pred duel s Union Berlinom da su povrede bile te koje su ga izbacile iz ritma, ali da se brzo može vratiti. On je igraču rekao da mu vjeruje i da sada ima priliku da poput Brahima Diaza pokaže da treba da više igra.

Ceballos se nije proslavio protiv Betisa, ali u "nevažnoj" utakmici protiv njemačke ekipe svakako ima priliku da pokaže da zaslužuje više minuta. Real ima dobro poznate probleme sa povredama i stoga Ancelotti želi da što više igrača "oživi" i da ih natjera da povuku tim u ovom teškom periodu.

27-godišnji veznjak ove je sezone odigrao samo 190 minuta na osam mečeva. Prethodno je bio na posudbi u Arsenalu, pokušavao sam sebe pronaći, sada je možda došlo vrijeme da to učini u najvećem klubu na svijetu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U mečevima Lige prvaka je igrao samo dva puta i to oba puta protiv Napolija, no očekuje s da će sada biti starter protiv Union Berlina. Zbog povrede je propustio dobar dio sezone, a u prošlih nekoliko ligaških mečeva odigrao je po 20 minuta, što je bio slučaj i protiv Betisa.

Ancelotit će i njega i mnoge druge pokušati u potpunosti uključiti u igru kako bi izvukao maksimum, a na taj način učinio što manje vidljivim sve nedostatke sa kojima se Italijan suočava mjesecima. Govorimo naravno o povredama i silnim izostancima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi