Bio je prvak Evrope i najveća senzacija, a sada ima 42 godine i pronašao je novi klub

Godine su ostavile traga na njegovom izgledu

Bio je prvak Evrope i najveća senzacija, a sada ima 42 godine i pronašao je novi klub

Endin Čaušević

Nekadašnji španski reprezentativac Daniel Guiza svojevremeno bio je jedan od najboljih igrača u La Ligi i mnogi su vjerovali da je on davno završio karijeru, ali su ostali bez teksta nakon što je jutros objavljeno da je Guiza pronašao novi klub.

Guizu najviše pamtimo po odličnim igrama u Getafeu i Mallorci kada se čak uspio izboriti za mjesto u reprezentaciji Španije, te je bio dio ekipe koja je 2008. godine osvojila evropsko prvenstvo.

Nakon toga Guiza je prešao u Fenerbahče za čak 14 miliona eura i u tom klubu je igrao tri sezone, a nakon toga se vratio u Getafe.

Prethodnih godina Guiza nije bio previše u centru pažnje i mnogi su čak vjerovali da je on davno okačio kopačke o klin, te su se sigurno jutros iznenadili kada su shvatili da to nije istina.

Iako ima već 42 godine iskusni Guiza još uvijek je aktivan i nastupa u nižim rangovima španskog fudbala.

Ljetos je potpisao za niželigaša Algaida gdje se zadržao svega šest mjeseci, ali ubrzo nakon odlaska iz ovog kluba Guiza je pronašao novi angažman.

Oglasi

Jutros je potvrđeno da je Guiza potpisao za španski klub Rota koji se inače takmiči u trećem rangu, te je 42-godišnji napadač s ovim klubom potpisao ugovor do kraja sezone.

Guiza je u svojoj dosadašnjoj karijeri postigao ukupno 153 gola uz 35 asistencija, a igrao je za Xerez, Dos Hermanos, Mallorcu, Murciju, Getafe, Barcelonu B, Fenerbahče, Johor DT, Cerro Porteno, Cadiz, Sanluqueno i Algaidu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U dresu reprezentacije Španije odigrao je ukupno 21 utakmicu i zabio je šest golova, a posebno je blistao na Evropskom prvenstvu 2008. godine kada je s Crvenom furijom postao prvak Evrope.

Nakon nastupa na tom takmičenju očekivalo se da bi Guiza mogao ostvariti dosta veću karijeru, ali se to nije desilo.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Koji je Guiza ??? :):):)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi