Bivšu zvijezdu Dinama žele Barcelona i Bayern, a on poručuje: "Smiren sam i fokusiran na EP"

O transferu će razmišljati kasnije

Bivšu zvijezdu Dinama žele Barcelona i Bayern, a on poručuje: "Smiren sam i fokusiran na EP"

Endin Čaušević

Ljetni prelazni rok donijet će nam sigurno dosta uzbuđenja, a sve je već počelo jučer objavom da je Kylian Mbappe potpisao za Real Madrid. U centru pažnje ovog ljeta mogao bi biti i Dani Olmo kojeg želi nekoliko evropskih velikana, ali on poručuje da u ovom trenutku ne razmišlja o tome.

Olmo je početkom 2020. godine stigao u Leipzig za 30 miliona eura nakon što je pet godina igrao u dresu zagrebačkog Dinama gdje je bio jedna od glavnih zvijezda ekipe.

U Leipzigu je već duže od četiri godine i ponovo iza sebe ima odličnu sezonu, te je svojim igrama skrenuo pažnju nekoliko evropskih velikana.

U posljednje vrijeme Olmo se najviše povezuje s Barcelonom koja bi ga rado vratila u svoj tim, no interes za španskog reprezentativca pokazao je i minhenski Bayern.

Olmo s Leipzigom ima ugovor do ljeta 2027. godine i trenutno vrijedi oko 50 miliona eura, te će biti teško čelnicima njemalkog kluba da zadrže ovog 26-godišnjaka u svojim redovima za iduću sezonu.

Ovaj 26-godišnjak nalazi se trenutno na pripremama s reprezentacijom Španije pred Evropsko prvenstvo, a jedan od novinara pitao ga je da li razmišlja o odlasku iz Leipziga.

Oglasi

Olmo je poručio da je svjestan da se povezuje s Barcelonom i Bayernim, ali je dodao da je smiren i maksimalno fokusiran samo na Evropsko prvenstvo.

"Smiren sam i fokusiran na ono što dolazi, a to je Evropsko prvenstvo i to takmičenje nije mala stvar. Naravno da je lijepo vidjeti kada se vaše ime povezuje s velikim evropskim klubovima i to me motiviše, ali sada sam fokusiran samo na EP i nadam se da tamo možemo osvojiti trofej. Nakon toga ćemo vidjeti šta će biti", rekao je Olmo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Olmo je protekle sezone imao određenih problema s povredama, te je upisao tek 25 nastupa u svim takmičenjima i dao je osam golova i dodao pet asistencija.

Bio je dio La Masije od 2007. do 2014. godine nakon čega je iznenađujuće otišao u Dinamo, ali ispostavilo se da je napravio pravi potez jer je u zagrebačkom klubu ostavio zaista dubok trag.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi