"Hrvatska je moj drugi dom, ali želimo trofej"
FOTO: EPA

Počelo je odbrojavanje od EURO-a

"Hrvatska je moj drugi dom, ali želimo trofej"

Haris Zilić

Počelo je odbrojavanje do početka Evropskog prvenstva u Njemačkoj koje starta 14. juna utakmicom između Njemačke i Škotske u Minhenu u okviru grupe A, a taj susret počinje u 21 sat.

Već drugi dan prvenstva, 15. jun, donosi tri meča, a derbi dana u grupi B igraju selekcije Hrvatske i Španije.

Posebna će ovo utakmica biti za Danija Olma (26) reprezentativca Španije koji je upravo iz Hrvatske, tačnije iz zagrebačkog Dinama lansirao svoju karijeru u velike dimenzije.

Olmo je ostavio dubok trag na Maksimiru, a u izjavi za "Mundo Deportivo" priznao je da će to biti posebna utakmica za njega.

"Utkamica protiv Hrvatske na otvaranju Evropskog prvenstva će biti veoma posebna za mene. Jedan od razloga je i taj što se meč igra u Berlinu na Olimpijskom stadionu gdje sam sa RB Leipzigom dva puta osvojio Kup Njemačke!, rekao je Olmo i nastavio.

"Protivnike u grupi dobro poznajemo, čak i Albaniju s kojom smo igrali prijateljsku utakmicu. Bit će to tri teška protivnika."

Oglasi

Nakon toga, Olmo je prokomentarisao i duel protiv Hrvatske.

"Ne krijem da je Hrvatska moja druga kuća, jako mi je draga država. Svjesni smo da se nalazimo u veoma teđkoj grupi, ali ako želimo osvojiti moram da pobjeđujemo bez obzira ko bude protivnik."

Španci su motivisani, potajno žele da odu do samog kraja"

"Dolazimo na EURO nakon dobrih kvalifikacija, puni smo motiva, jedva čekamo da počne. Nadam da ćemo se kuči vratiti sa titulom prvaka Evrope, želimo trofej", istakao je Olmo.

Olmo je protekle sezone imao određenih problema s povredama, te je upisao tek 25 nastupa u svim takmičenjima i dao je osam golova i dodao pet asistencija.

Duel Španije i Hrvatske igra se u subotu 15. juna u Berlinu sa početkom u 18 sati i to će biti drugi meč drugog takmičarskog dana na EURO-u, a ukupno treći na prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi