Dok čeka da bude predstavljen u Bayernu Kompany "krade" veliko pojačanje Manchester Cityju
FOTO: EPA

Igrač kojeg su svi već vidjeli u ovom klubu

Dok čeka da bude predstavljen u Bayernu Kompany "krade" veliko pojačanje Manchester Cityju

Esmer Oštraković

Kako stoje stvari, nakon što su im propali pregovori sa velikim brojem trenera, te nakon što je Tuchel odlučio da ne želi ostati, uprava Bayerna pronašla je novog trenera.

To će biti dosadašnji trener Burnleya Vincent Kompany, ali još uvijek se čeka dogovor dva kluba oko kompenzacije koja će morati biti isplaćena.

Za Kompanyja će to biti treći trenerski posao u karijeri, a osim već spomenutog Burnleya vodio je i svoj dječački klub, a riječ je naravno o ekipi Anderlechta.

Iako je ispao iz Premiershipa i ostavio samo pet pobjeda njegov način rada navodno je ipresionirao šefove u Bayernu i to je bilo dovoljno da ga dovedu na klupu svog tima.

Fabrizio Romano tvrdi da Kompany već zna koga želi kao prvo pojačanje, ali zbog toga neće nimalo biti sretni u njegovom nekadašnjem timu Manchester Cityju.

Oglasi

Naime, Kompany je navodno već krenuo da razgovara sa Danijem Olmom, te želi da ga "ukrade" od Manchester Cityja koje Guardiola već dugo želi dovesti u svoj tim.

Jasno je da će Olmo ovog ljeta promijeniti klub, a svi su ga već vidjeli u dresu Manchester Cityja. Ipak, sada postoji velika šansa da ostane u Bundesligi.

Navodno se za njegove usluge raspitivala i Barcelona, ali jako je teško vjerovati da oni imaju novac za "završe" njegovo dovođenje.

Vrijednost ovog sjajnog fudbalera se procjenjuje na oko 60 miliona eura, a kakav je igrač jako dobro zna i sportski direktor Bayerna Max Eber jer su zajedno bili u Leipzigu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, vijesto o dogovoru Bayerna i Kompanyja prvi je prenio njemački BILD. Oni tvrde da je postignut dogovor o trogodišnjem ugovoru.

Dio njegovog stručnog štaba u ovom klubu biti će Floribert Ngalula, Bram Geers i Rene Marić.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi