Dani Olmo pravi rekordan transfer u Englesku?

Želi ga Leicester

Dani Olmo pravi rekordan transfer u Englesku?

Edmir Škorić

Najbolji igrač Dinama, Dani Olmo, spreman je da napusti Hrvatsku.

Olmo je ključan igrač Modrih protekle dvije sezone, ali čini se da bi uskoro španski nogometaš mogao da promijeni adresu boravka.

Naiem, Bleacher Report piše kako je Leicester City spreman da ga dovede i to za 40 miliona eura, što bi bio rekordni iznos za nekog igrača iz klubova sa prostora bivše Jugoslavije.

Za Olma se zanimaju i neki velikani, ali Leicester je ipak spremio ponudu koju Dinamo teško može odbiti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Leicesteru novac nije problem, budući da je ljetos prodao Harryja Maguirea u Manchester United za 80 miliona.

Inače, rekorder je Marko Pjaca koji je iz Dinama otišao u Juventus za 23 miliona eura. Olmo je u Dinamo stigao 2014. godine kao 16-godišnjak iz Barcine La Masije.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi