Dani Olmo već zna rivale u velikom finalu: "Pobijedićemo ih i biti prvaci na kraju"

Španski reprezentativac uvjeren

Dani Olmo već zna rivale u velikom finalu: "Pobijedićemo ih i biti prvaci na kraju"

E. Škorić

Svjetsko prvenstvo polako odmiče, te smo već saznali četiri para u osmini finala turnira u Kataru, a dalje su prošli Brazil, Portugal, Nizozemska, Senegal, Engleska, SAD, Argentina, Poljska, Francuska i Australija.

U naredna dva dana saznat ćemo i preostala četiri para. No, za sada znamo da će se u prvoj rundi nokaut faze boriti Nizozemska protiv SAD-a, Argentina protiv Australije, Francuska protiv Poljske i Engleska protiv Senegala.

Španci, bivši svjetski prvaci, borit će se za jedno od preostalih šest mjesta u nokaut fazi. Oni su sa četiri boda lideri u grupi E ispred Japana i Kostarike koji imaju po tri, odnosno Njemačke koja ima samo bod.

U 3. kolu danas Španija igra s Japanom, dok će Kostarika odmjeriti snage s Njemačkom. Furiji bi i bod bio dovoljan za prolaz među 16 najboljih na svijetu.

# TIM UTA BOD GR
1. Španija 2 4 8:1
2. Japan 2 3 2:2
3. Kostarika 2 3 1:7
4. Njemačka 2 1 2:3

Dani Olmo, igrač Leipziga i bivši igrač zagrebačkog Dinama, važna je karijera u sastavu Luisa Enriquea, a u intervjuu za Marcu je rekao da će Španija pobijediti Hrvatsku u finalu.

“Kao što smo htjeli pobijediti Kostariku i Njemačku, želimo pobijediti i Japan. Nećemo kalkulirati. Pobjedom idemo u osminu finala, to je cilj”, rekao je Olmo. Niko ne voli igrati protiv Španije. Uvijek idemo na pobjedu", dodao je Olmo.

Osvrnuo se veznjak i na važnost trenera Enriquea u funkcioniranju ekipe.

"Govor trenera Luisa Enriquea prije utakmice je motivirajući. Pričamo o sebi i o tome šta nam utakmica može dati. Uvijek razgovaramo o dvije-tri stvari koje nam mogu pomoći da pobijedimo".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Španija je svojui snagu pokazala u 1. kolu pobijedivši Kostariku sa 7:0 uz pogodak Danija Olma u 11. minuti, a u drugom kolu odigrala je 1:1 sa Njemačkom, kojoj je bod donio Werderov napadač Fullkrug u 83. minuti, a prethodno Morata je zabio za 1:0 u 62. minuti.

Duel Španije i Japana igra se danas od 20 sati i zaista bi bila prava senzacija da tim Luisa Enriquea ne prođe dalje.

Top Komentari

user1668952450
Čuda da se dese pa da.... Japan pobijedi Španiju a Kostarika Njemačku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi