Zabrinjavajuće vijesti za Španiju
FOTO: EPA

Pred duel protiv Japana

Zabrinjavajuće vijesti za Španiju

H. Zilić

U četvrtak ćemo dobiti rasplet i u grupi E na Mundijalu u Kataru. Može se desiti da jedna od velesila ide kući. Grupa je dobila totalnu dramu i uzduvljivu završnicu što je malo ko očekivao prije početka Svjetskog prvenstva.

Nakon dva kola Španija ima četiri boda, Japan i Kostarika po tri boda, dok je Njemačka na jednom bodu.

Njemačka nema puno kalkulacija i mora ići na trijufm protiv Kostarike i onda se nadati da će Španija savladati Japan.

Međutim Španci bi u tom duelu mogli istrčati u kombinovanom sastavu.

Loša vijest za selektora Lusia Enriquea stigla je danas. Mladi veznjak Gavi propustio je trening.

Kako su španski mediji naveli riječ je o lakšoj povredi pa je dobio poštedu, ali neće biti mirni Španci dok ne stignu zvanične informacije o stanju fudbalera Barcelone.

Oglasi

Gavi (18) je u prva dva meča odigrao sjajno i velika je budućnost španske reprezentacije.

Enrique svakako na klupi imao zamjene, međutim treba gledati i na hemiju ekipe jer su Španci prva dva meča odigrali skoro u identičnom sastavu.

Evenetualno odsustvo Gavija poremetilo bi određen sistem igre kod Crvene furije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Dosta se priča o duelu Španije i Japana, neki čak idu daleko govoreći da bi Španci to mogli odigrati lagano da eliminišu Nijemce već u grupnoj fazi.

Naravno, to su samo špekulacije, ali i nabrijavanje atmosfere pred treće kolo grupe E koja je na kraju dobila dramatičan finiš, iako su Španija i Njemačka bili apsolutni favoriti nakon žrijeba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi