U fudbalu nije kraj dok Nijemci ne kažu da je kraj!

Odličan meč Španije i Njemačke

U fudbalu nije kraj dok Nijemci ne kažu da je kraj!

A. Čaušević

Jedan od najboljih mečeva dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva u drugom kolu grupe E odigrali su Španija i Njemačka. Konačan rezultat susreta igranog na stadionu Al Bayt je završen 1:1 pa će se sve odlučivati u trećem kolu.

Već od početka susret moglo se vidjeti da gledatelje očekuje zanimljiv i uzbudljiv susret. Španci su bili ti koji su imali nešto više od igre u prvom poluvremenu. Dani Olmo je prvi zaprijetio Neueru, a zatim nije bio precizan ni Ferran Torres.

Mreža u prvom dijelu se tresla u 40. minuti. Loptu iza leđa Simona poslao je Rudiger, ali sreća je bila kratkog daha pošto je pogodak poništen zbog ofsajda.

Nastavak su bolje otvorili Nijemci. Kimmich je ozbiljno zagrijao Simonove dlanove u 56. minuti, ali se su se Španci uspjeli spasiti.

Šest minuta kasnije pao je prvi gol. Lijepu akciju za vodstvo Španije završio je Morata. Preciznim šutem je Neuera ostavio bez šansi. Gol pogledajte ovdje.

Panceri su uvratili uzadar preko Musiale u 73. minuti, međutim Simon je opet bio na mjestu te je zaustavio pokušaj mladog talenta minhenskog Bayerna.

Njemačka do zasluženog izjednačenja stiže u 83. minuti. Za 1:1 pogodio je Niclas Fullkrug. Rezervista je dobro pratio jednu akciju te je snažnim udarcem poslao loptu u mrežu. Gol pogledajte ovdje.

Do kraja meča rezultata se nije promijenio te je ostalo 1:1. S obhirom na prikazano podjela bodova je možda i najrealniji ishod, iako su Nijemci bili ti koji su bili bolji u samo ja završnici utakmice.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Pozicija Reprezentacija Utakmice Bodovi Gol-razlika
1. Španija 2 4 8:1
2. Japan 2 3 2:2
3. Kostarika 2 3 1:7
4. Njemačka 2 1 2:3

Stanje na tabeli poslije dva kola je takvo da Španija ima četiri, Japan i Kostarika po tri, te Njemačka bod. Treće kolo donosi duele Španija - Japan, Njemačka - Kostarika.

Tako pred posljednjih 90 minuta sve ekipe imaju šanse za prolazak pa nas definitivno čeka mnogo uzbuđenja u grupi za koju su mnogi smatrali da će Nijemci i Španci proći dalje bez većih problema.

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Loše, sve dok guraju ove usrane bauernove igrače a na klupi sjedi Fullkrug, Havertz, Ter Stegen i ostali biće im ovamo. Igraju ko *****. Isto i za špance, Morata, Koke na klupi a igraju mu Ferran i ova 2 klinaca..
3 6
ubnt2
Jebli te oni novinaru, smećari, lafo neka imena, Bayern *****, neće grupu proći....
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi