Bayern mu je zabio osam golova, a sada ismijava ni manje ni više nego Ancelottija

Brzo je zaboravio neke stvari

Bayern mu je zabio osam golova, a sada ismijava ni manje ni više nego Ancelottija

Admin Čaušević

Carlo Ancelotti se opravdano smatra najboljim trenerom u historiji fudbala. Rijetki su oni koji mogu u istu ravan sa čuvenim Italijanom, dok ima i nekih koji ga čak i ismijavaju. To je bio slučaj u subotu navečer. 

U uzbudljivom susretu Villarreal je sa 2:3 pobijedio Real Madrid i sasvim očekivano uslijedilo je veliko slavlje u svlačionici Žute podmornice jer se Kraljevi ne pobjeđuju svaki dan, pogotovo ne u gostima.

Nakon što je ušao u svlačianicu trener bivšeg osvajača Europa lige, Quique Setien je svojim igračima rekao da će dobiti slobodan dan što je na neki način bila otrovna strijelica prema Ancelottiju.

Naime, nakon što je sredinom sedmice Ancelotti poslije izbacivanja Barcelone u Kupu Kralja svojim izabranicima dao slobodan dan među zvijezdama Los Blancosa je uslijedilo veliko slavlje.

Setien je nakon pobjede nad Realom odlučio ponoviti istu scenu što je bila neka vrsta parodije na slavlje Kraljeva poslije eliminacije Barcelone.

Oglasi

Mnogi su to shvatili kao manjak poštovanja prema Ancelottiju koji prema rivalima uvijek imao gospodski stav i nikada nije imao manjak poštovanja.

Inače, Setien je fudbalskoj javnosti najpoznatiji po njegovoj avanturi na klupi Barcelone 2020. godine kada je dopustio jednu od najvećih sramota u klupskoj historiji.

Naime, Katalonci su pod Setienovim vodstvom igrali četvrtfinale Lige prvaka i izgubili su protiv Bayerna sa nevjerovatnih 8:2. Bio je to najveći poraz Blagurane u posljednjih 70 godina.

Ovaj 64-godišnjak je smijenjen dva dana kasnije, a trenerskom poslu se vratio u oktobru 2022. godine kada je na klupi Villarreala naslijedio Unaija Emeryja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mora se priznati da mu na klupi Žute podmornice ide vrlo dobro pošto je sa četiri pobjede u posljednjih pet mečeva u borbi za plasman u Ligu prvaka.

Na dosadašnjih 25 mečeva uspio je ostvariti 12 pobjeda, četiri remija te devet poraza. Odlična forma u posljednje vrijeme mu daje nadu da može izboriti Evropu do kraja sezone što je prvenstveni cilj za Žutu podmornicu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti