Salah spreman da na ljeto napusti Liverpool, ali agentu dao dozvolu samo da pregovara s dva kluba

Zna se šta mu je želja

Salah spreman da na ljeto napusti Liverpool, ali agentu dao dozvolu samo da pregovara s dva kluba

E. Čaušević

Engleski mediji pišu da bi Mohamed Salah na kraju ove sezone mogao napustiti Liverpool jer je jasno da mu je potreban novi izazov, a navodno Egipćanin će razmotriti ponude samo dva svjetska velikana.

Salah je već nekoliko sezona glavna zvijezda Liverpoola s kojim je uspio da osvoji skoro sve što je moguće, ali jasno je da ove sezone stvari ne idu baš najbolje.

Liverpool ove sezone igra daleko ispod očekivanja i čak je upitno da li ćemo Redse gledati iduće sezone u Evropi.

Zbog toga engleski mediji navode da bi Jurgen Klopp mogao napraviti "rezove" u igračkom kadru ovog ljeta, a navodno čak bi i Salah mogao da napusti Anfield i pokuša pronaći novi izazov u svojoj karijeri.

Salah s Redsima ima ugovor na još dvije godine, ali u posljednje vrijeme su sve glasnije priče o tome da Egipćanin ozbiljno razmišlja da na ljeto promijeni sredinu.

On je u Liverpool stigao još na ljeto 2017. godine iz Rome za 40 miliona eura, a ukoliko ga Redsi odluče prodati špekuliše se da bi mogli inkasirati oko 100 miliona eura što uopšte ne bi bio loš posao za njih.

Oglasi

Također, Salah sve više priča o tome kako mu je potreban novi izazov, ali ne želi baš pod svaku cijenu napustiti Liverpool.

Njegova odluka oko napuštanja Anfielda je jasna i do toga će doći samo u slučaju da mu dva kluba ponude transfer. Navodno, Salah bi razmotrio samo ponude Real Madrida i Barcelone jer želi da se okuša u La Ligi.

Odlazak u Real ili Barcelonu bi bio najveći mogući izazov za njega i Salah je agentu poručio da samo ti klubovi dolaze u pitanje.

U slučaju da na ljeto ne bude ponuda od Reala ili Barcelone već sada je jasno da Salah ponude nekih drugih klubova uopšte neće razmatrati bez obzira koliko mu novca ponude.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Salah ima 30 godina i jasno je da je pred njim sigurno još nekoliko sezona na vrhunskom nivou, a da li će mu se ispuniti želja da zaigra u dresu Real Madrida ili Barcelone ostaje nam da vidimo.

U dosadašnjem dijelu sezone Salah je u dresu Liverpoola odigrao 42 utakmice u svim takmičenjima i zabio je 24 gola i upisao 11 asistencija.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hamdi kurtes
Ništa od ovog muderiza.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi