Real može bez svih, ali ne i bez "neopjevanog junaka" kojem je plata 10 puta manja nego Hazardu

Nedodirljiv je u ekipi

Real može bez svih, ali ne i bez "neopjevanog junaka" kojem je plata 10 puta manja nego Hazardu

A. Čaušević

Real Madrid je najglamurozniji klub na svijetu i san svakog fudbalera. Za Kraljeve su uvijek igrali neki od najboljih svjetskih igrača, dok su u njihovoj sjeni bili neopjevani heroji.

Već dugi niz godina Real je je tim koji protivnicima zadaje najviše glavobolje. Mijenjali su se treneri i igrači, ali kaznena ekspedicija Kraljeva ne prestaje da miruje.

Niz je igrača u svlačionici Reala sa reputacijom najboljeg na svijetu na svojoj poziciji. Tu su između ostalih Karim Benzema, Luka Modrić i Thibaut Courtois, pa i Toni Kroos.

Dugi niz godina nedodirljiv u startnoj postavi Kraljeva je i Dani Carvajal, zahvalni i borbeni denis bek koji je obično označen kao najslabija karika.

Međutim, iskosni 31-godišnjak je zacementirao svoju poziciju u startnih 11 i teško je zamisliti ekipu Reala bez njega, pogotovo u najvažnijim utakmicama.

Oglasi

Interesantno da Carvajal ima najnižu platu od svih igrača Reala, Španac na sedmičnom nivou Los Blancose košta skromnih 60.000 eura.

Poređenja radi, Eden Hazard koji je totalno odbačen i uopšte ne igra ima 10 puta veću platu nego Carvajal. Real sedmično na Belgijanca potroši ogromnih 600.000 eura.

Inače, Kraljevi sedmično igračima isplate 5.6 miliona eura, a plate u Kraljevom klubu su neravnomjerno raspoređene. Uostalom to je slučaj u svakom od velikih i bogatih klubova.

Postoji katerogizacija plata, na čiju visinu svakako utiču najviše učinak na terenu i popularnost, a obično su "klupska djeca" ta koja zarađuju najmanje.

Carvajal je upravo karijeru počeo u Realu, prošao je omladinske selekcije, jednu sezonu je bio na posubi u Bayer Leverkusenu, a u Madrid se vratio 2013. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mnogi su složni kada se za Carvajala kaže da je neopjevani junak Realove generacije koja je u posljednjoj deceniji uspjela osvojiti čak pet titula Lige prvaka.

Iskusni defanzivac je u januaru upisao svoj 350. nastup za Los Blancose, a kako stvari stoje plan mu je jasan - završiti karijeru u klubu svog života.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Najodvratniji desni bek ikada u najodvratnijem klubu ikada.Pljuc
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti