Mario Vrančić ne dolazi na okupljanje reprezentacije BiH!

Zmajevi odradili prvi trening

Mario Vrančić ne dolazi na okupljanje reprezentacije BiH!

Admin Čaušević

Mario Vrančić se nakon duže vremena našao na listi reprezentativaca BiH, ali se neće pojaviti na oktobarskom okupljanju. 

Zmajevi su se danas okupili u Sarajevu te su odradili prvi trening u sklopu mini priprema za gostujuće utakmice protiv Kazahstana i Ukrajine.

Ivaylo Petev je od dana objavljivanja spiska imao određenih otkaza igrača, a posljednji otkaz stigao je danas i to iz Engleske.

Naime, Vrančić se večeras trebao pojaviti na okupljanju, ali je povrijeđen te definitivno neće konkurisati za predstojeće mečeve.

Ranije su zbog povreda otpali Rade Krunić, Miralem Pjanić, Stjepan Lončar i Mateo Sušić, dok je Siniša Saničanin pozitivan na Covid-19.

Selektor Petev je u međuvremenu uputio naknadne pozive trojici fudbalera i to povratnicima Elvisu Sariću, Dariju Đumiću i Sanjinu Prciću.

Inače, igrači koji su se odazvali su danas imali i prvi trening. Reprezentativci koji su juče igrali utakmice za svoje klubove odradili su trening rekuperacije, dok su ostali radili punim intenzitetom.

Ekspedicija BiH u Kazahstan putuje u srijedu. Utakmica je na programu u subotu 9. oktobra, a tri dana kasnije naš nacionalni tim gostuje Ukrajini.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Popularni Zmajevi još uvijek su u igri za Mundijal unatoč ne baš dobrom otvaranjuu kvalifikacija. Nakon četiri meča osvojili smo tri boda i nalazimo se na četvrtom mjestu u grupi D u kojoj su još Francuska (12 bodova), Ukrajina (5), Finska (5), te na dnu tabele Kazahstan (3).

Francuska je odigrala već šest mečeva, Kazahstan i Ukrajina po pet, a BiH i Finska po četiri meča.

Top Komentari

user1582456981
Bravo ne pijavljuj se, nema poziva u normalnim okolnostima i prednost ima neki Loncar i ko zna vec ko podoban i koga menadzeri guraju
20 3
K79
jaooooooooo Elvis Šarić jaooooooooo hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha
17 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi