Sturridge pokušava da spasi karijeru i stiže na probu u španski klub

Pokušat će se izboriti za ugovor

Sturridge pokušava da spasi karijeru i stiže na probu u španski klub

E. Čaušević

Engleski napadač Daniel Sturridge bez kluba je već više od godinu dana.

Sturridge je posljednji angažman imao u dresu Trabzonspora koji je napustio u martu 2020. godine. Tada je engleski napadač dobio četiri mjeseca suspenzije jer je prekršio pravila o klađenju.

Zanimljivo da je engleski napadač "pao" zbog dojava o transferima. Svom je bratu davao informacije da će u januaru 2018. iz Liverpoola preći u Sevillu. Branio se da njegove poruke koje je slao bratu nisu najbolje shvaćene, te da se ne osjeća krivim.

Da stvar bude još zanimljivija, nije ni prešao u Sevillu već u West Bromwich Albion, a nogometom se nije imao pravo baviti do 17. juna prošle godine.

Međutim, nakon ovog skandala Sturridgeu je itekako teško pronaći novi klub iako se radi o fantastičnom napadaču koji je imao dosta zapaženu karijeru.

No, čini se da bi ovog ljeta iskusni engleski napadač konačno mogao da se skrasi. Španski mediji objavili su da će Sturridge na probu i to u Mallorcu koja se vratila ovog ljeta u La Ligu.

Oglasi

Mallorca se prošle sezone ekspresno vratila u najjači rang španskog fudbala i prave ekipu za novu sezonu, a dio iste mogao bi biti i Sturridge.

Englez će doći na probu i trenirat će s ekipom dvije sedmice, a nakon toga će u Mallorci odlučiiti da li će ponuditi ugovor ovom 31-godišnjem napadaču iz Birminghama.

Sturridge je ponikao u dresu Aston Ville, a u dosadašnjoj karijeri igrao je još za Coventry, Manchester City, Chelsea, Bolton, Liverpool i WBA.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, ovaj napadač odigrao je 31 utakmicu u dresu reprezentacije Engleske za koju je uspio postići osam golova. Dva puta je osvajao Ligu prvaka, te je jednom bio prvak Premiershipa. U svojoj vitrini ima još dva trofeja FA Kupa.

Top Komentari

313
Staridž je mašina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi