Daniel Sturridge nakon više od godinu dana uspio pronaći novi klub

Nije uspio ostati u Evropi

Daniel Sturridge nakon više od godinu dana uspio pronaći novi klub

E. Čaušević

Bivši engleski reprezentativac Daniel Sturridge konačno je uspio da pronađe novi klub.

Sturridge je posljednji angažman imao u martu 2020. godine kada je napustio turski Trabzonsport. Nekadašnji napadač Liverpoola je bio suspendovan na četiri mjeseca jer je prekršio pravila o klađenju.

Zanimljivo da je engleski napadač "pao" zbog dojava o transferima. Svom je bratu davao informacije da će u januaru 2018. iz Liverpoola preći u Sevillu. Branio se da njegove poruke koje je slao bratu nisu najbolje shvaćene, te da se ne osjeća krivim.

Sturridge je imao dozvolu da se na teren vrati na ljeto prošle godine, ali nakon spomenutog skandala nije uspio da pronađe novi klub i mnogi su očekivali da bi mogao završiti karijeru.

Ipak, ovog ljeta se Sturridge žestoko spreman za povratak, a trenirao je sa Mallorcom gdje na kraju nije dobio ugovor.

Međutim, Sturridge je konačno uspio da pronađe novi angažman i svoju karijeru će nastaviti u dalekoj Australiji.

Naime, bivši engleski reprezentativac potpisao je ugovor sa Perth Gloryjem koji je ozvaničio njegov dolazak, te je Sturridge predstavljen kao veliko pojačanje.

Sturridge je ponikao u dresu Aston Ville, a u dosadašnjoj karijeri igrao je još za Coventry, Manchester City, Chelsea, Bolton, Liverpool i WBA.

Također, ovaj napadač odigrao je 31 utakmicu u dresu reprezentacije Engleske za koju je uspio postići osam golova. Dva puta je osvajao Ligu prvaka, te je jednom bio prvak Premiershipa. U svojoj vitrini ima još dva trofeja FA Kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi