Sturridge nije htio da igra za klub jer se "povrijedio" u avionu tokom putovanja

Nevjerovatan razlog da ne igra

Sturridge nije htio da igra za klub jer se "povrijedio" u avionu tokom putovanja

E. Čaušević

Engleski fudbaler Daniel Sturridge je nakon više od godinu dana uspio da pronađe novi klub.

Sturridge je početkom prošlog mjeseca potpisao ugovor s australskim Perth Gloryjem koji je odlučio da dovede bivšeg reprezentativca Engleske, ali čini se da stvari ne idu kako se očekivalo.

Od dolaska u australski klub ovaj 32-godišnjak je odigrao svega jednu utakmicu i jasno je da mu je potrebno vrijeme da se vrati u formu.

Sturridge je posljednji angažman imao u martu 2020. godine kada je napustio turski Trabzonspor nakon što je suspendovan na četiri mjeseca jer je prekršio pravila o klađenju.

Perth Glory je u prošlom kolu igrao protiv Western Uniteda u Melbourneu, a navijačima ovog kluba nije bilo jasno zašto Sturridge nije bio ni na klupi iako je otputovao s ekipom.

No, nakon toga iz Pertha su objavili da je Sturridge poručio da ne može igrati zbog povrede jer nije navikao da putuje s avionom četiri sata na gostovanje, te da ga je let umorio.

"Razgovarao je s trenerom i jednostavno nije se osjećao spremnim da igra. Nije navikao na tako duge letove kada ide na gostovanje s ekipom. Jednostavno nije navikao na to. Bio je neraspoložen nakon leta i govorio je da zbog povrede ne može da igra", saopštili su iz kluba.

Ono što je najgore za Sturridgea jeste da njegov tim igra čak sedam narednih mečeva na gostovanjima i čeka ih dosta putovanja, a u Perth se vraćaju tek početkom naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi