Bliži se kraj fudbalske karijere koja je puno obećavala: Povrede i neozbiljnost kao završni udarac

Pokušao je i daleko od Evrope, ali ni to nije pomoglo

Bliži se kraj fudbalske karijere koja je puno obećavala: Povrede i neozbiljnost kao završni udarac

Haris Zilić

Izgleda da je došao kraj jedne fudbalske karijere koja je puno obećavala.

Australski prvoligaš Perth Glory odlučio je da otpusti Daniela Sturridgea (32) nakon samo pola godine provedenih u klubu.

U Perthu smatraju da je Sturridge razočarao i da fudbal više ne gledao kao ozbiljan posao.

Australskom tim pridružio se u oktobru prošle godine nakon epizode u turskom Trabzonsporu. Prije doalska u Australiju odradio je i par treninga sa Mallorcom.

Odlazak iz Australije, ali isama neozibljnost mogla bi biti i završna tačka na karijeru napadača koji je prije devet sezona činio čuda sa Luisom Suarezom u napadu Liverpoola.

Dolaskom Jurgena Klopp činilo se da bi Sturridge mogao igrati još ozbiljniju ulogu na Anfieldu, ali povrede su ga udaljilje od prave forme. Pokušavao se vratiti i u dresu WBA, Trabzonspora, ali jednostavno nije išlo.

Da li će možda neki engleski niželigaš pokušati koliko toliko spasiti karijeru Daniela Sturridge saznat ćemo već ovo ljeto, međutim sve su manji izgledi da ćemo ga više gledati u ozbiljnom fudbalu.

Sturridge je skupio 26 nastupa za reprezentaciju Engleske i postigao osam pogodaka.

Pored Liverpoola, WBA, Trabzonspora i Pertha u karijeri je nosio još dres Boltona, Chelsea i Manchester Citya u kojem je prošao i sve omladinske kategorije.

Top Komentari

nisam.robot.
Nikad nije trebao napustiti celsi i sve bi bilo ok.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi