Komičan kiks jednog od najboljih sudija svijeta: Pomiješao je kruške i jabuke te ga sada ismijavaju

Scena sa meča Lige prvaka

Komičan kiks jednog od najboljih sudija svijeta: Pomiješao je kruške i jabuke te ga sada ismijavaju

Admin Čaušević

Daniele Orsato je bio glavni sudija meča 6. kola Lige prvaka između Porta i Atletico Madrida. Italijanski sudija je se našao u komičnoj poziciji zbog čega ga mnogi ismijavaju na društvenim mrežama.

Atletico Madrid je izgubio od Porta u posljednjoj utakmici grupne faze Lige prvaka. Nokaut koji je Simeoneovu ekipu koštao ispadanja iz Evrope nakon apsolutno neočekivanog četvrtog mjesta s obzirom da su u grupi sa Jorgandžijama još bili Club Brugge i Bayer Leverkusen.

Utakmica na stadionu Dragao je još jednom pokazala teškoće "izbezumljenog" Atletica, gotovo neprepoznatljivog u posljednje vrijeme. U Španiji je razočaranje veliko, ali mnogi su uprli prstom i u sudiju Danielea Orsata.

Italijanski sudija završio je pod lupom zbog dva navodna propusta koji su mogli promijeniti utakmicu. No prije svega Orsato je ostao protagonist jedne prilično komične scene koja se dogodila na terenu.

Igrač Atletico Madrida Reinaldo je napravio faul nad protivnikom zbog čega je zaslužio žuti karton. Kada mu je sudija prišao defanzivac je podigao ruku i otvorio šaku.

Bila je to jasna signalizacija izvinjenja igraču Porta zbog faula, međutim italijanski sudija je sve pogrešno shvatio.

Oglasi

Naime, Orsato je pomislio da je Reinaldo upravo njemu želio dati pet kao znak da prihvata njegovu odluku da mu dodijeli javnu opomenu.

Ali u stvarnosti su igračeve namjere bile drugačije. Orsato stoga podiže ruku i stvarno daje peticu Reinaldu koji je iznenađen gestom italijanskog sudije.

Inače, Orsato je poništio jedan gol Griezamannu jer je smatrao da je ranije prekršaj napravio De Paul, igrači Atletica su tražili gledanje VAR-a jer su smatrali da je start Argentinca bio dozvoljen, ali sudija su ostale nijeme.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nešto kasnije u kaznenom prostoru je domaćin oboren i je i Correa, gosti su se nadali penalu, međutim Orsato i ja to odmahnuo rukom.

Inače, Orsato je na kraju dodijelio "samo" pet žutih kartona, definitivno manje nego što su mnogi očekivali, posebno kladioničari uzimaju u obzir napetost koja reodvno vlada na utakmicama portugalskih i španskih timova.

Top Komentari

Medo-Brundo
Cuj kruske i jabuke ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi