Isplivao veliki skandal na Mundijalu u Kataru: "Nismo znali šta da radimo..."
FOTO: EPA

Neke stvari su dobro držali pod tepihom

Isplivao veliki skandal na Mundijalu u Kataru: "Nismo znali šta da radimo..."

Haris Zilić

Čini se da nije prošlo bez skandala na Svjetskom prvenstvu u Kataru i kako se Mundijal bliži samom kraju lagano na površinu dolaze mnoge pojedinosti koje su se vješto držale pod tepihom tokom prvenstva.

Fudbalska reprezentacija SAD-a eliminsana je u osmini finala Mundijala od Nizozemske.

Nizozemci su slavili u pomenutoj utakmici rezultatom 3:1 i svi su mislili da su lakše od očekivanog eliminisali vrlo dobar i mladi tim SAD-a.

Međutim, ESPN prenosi da u redovima Amerikanaca nije bila naš najbolja atmosfera u Kataru.

Sve je zakuhao Giovanni Reyna koji je na Mundijalu u dvije utakmice ušao sa klupe.

"Kao stručni štab satima smo sjedili zajedno i razmišljali šta učiniti s ovim igračem. Bili smo spremni rezervisati mu kartu kući, otišlo je u takvu krajnost", otkrili su i američkog štaba i dodali:

Oglasi

"Na kraju smo razgovarali s njim i rekli mu da će morati uputiti izvinjenje svojim saigračima. Ali i cijelom timu."

Reyna je navodno protestvovao već na pripremama reprezentacije kako su treninzi prezahtjevni obzirom da su igrači tek došli iz klubova.

Nakon toga je pokazao nezainteresovanost u jednoj do pripremnih utakmica.

Šlag na tortu je došao u Kataru kada je saznao da nije u planovima za prvu postavu.

Ponašao se drsko, nije razgovarao sa saigračima, čak je i neke vježbe na treninzima radio na svoju ruku.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svojim ponašanjem unio je dosta nervoze i nemira u američki tim, koji je ruku na srce prošao grupu gdje su bile selekcije Engleske, Velsa i Irana, ali Amerikanci su imali malo veće ambicije.

SAD sprema tim za Mundijal 2026. godine kojem će biti domaćini zajedno sa Meksikom i Kanaodm i na kojem će po prvi put učestvovati 48 reprezentacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi