Cijeli Tušanj aplaudirao Manijacima: "Zločin na Kapiji ne smije biti zaboravljen..."

Cijeli Tušanj aplaudirao Manijacima: "Zločin na Kapiji ne smije biti zaboravljen..."

E. Škorić

U toku je susret 33. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Slobode i Željezničara, a na poluvremenu gosti iz Sarajeva vode sa 2:0, te se nalaze na korak od plasmana u Evropu, dok će Sloboda vrlo izvjesno u Prvu ligu Federacije BiH.

Plavima i poraz u nekim kalkulacijama donosi ostanak na četvrtom mjestu, a s pobjedom su sigurni u Evropu. Štaviše, ako pobijede, a gradski rival Sarajevo izgubi od Igmana (gosti iz Konjica vode 3:2 na Koševu), onda će tim Nermina Bašića sa četvrte preći na treću poziciju.

Slobodi su stvari mnogo teže. Tuzlacima treba pobjeda, ali to je sada već ravno čudu, a ne idu im u prilog ni rezultati ostalih utakmica.

Utakmicu prati veliki broj navijača i jednog i drugog tima. Gosti iz Sarajeva također imaju dobru podršku, a popularni Manijaci su u jednom trenutku dobili aplauze cijelog Tušnja zbog parole o masakru na Kapiji.

Manijaci danas u Tuzli

Masakr na Kapiji poznat i kao Zločin nad tuzlanskom mladošću je jedan od najtežih zločina počinjenih nad civilima Tuzle koji se dogodio 25. maja 1995. godine. Srpske snage su toga dana u 20:55 s Ozrena ispalile granatu na sastajalište mladih poznato kao Kapija. Granata je ubila 71 građanina Tuzle, a ranila ih 150.

"Zločin na kapiji ne smije biti zaboravljen. Novak Đukić mora biti izručen", pisalo je na paroli Manijaka.

Novak Đukić je osuđen za masakr na Tuzlanskoj kapiji. On je kao komandant Taktičke grupe "Ozren" Vojske Republike Srpske (VRS), 25. maja 1995. godine naredio artiljerijsko granatiranje Tuzle. Osuđen je na 20 godina zatvora.

Đukić je otišao u Beograd na liječenje, uoči druge presude. Od tada je nedostupan za bh. institucije, te je i dalje na slobodi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prethodno su i Fukare odale počast žrtvama masakra na Kapiji.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Huka sa Tušnja
Za sta aplauz ? Za masakr Zelje nad nasom svetinjom Slobodom na Tusnju? Ti sarajevski bosnjacki izrodi nas po drugi put poslase u drugu ligu fukare poljubite ih pod rep !
1 5
Zax
Ja namjestaljka i govana.Rezultata pa to nigdje nema zato smo i zadnji u svemu..U drugim ligama se lomi u zadnjim sekundama a ovde sve prodato.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi