Željezničar na Tušnju osigurao Evropu, Sloboda seli u niži rang!
Sloboda će ponovo igrati u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine nakon zaista katastrofalne sezone

Veliki rezultat za Plave i katastrofa za Tuzlake

Željezničar na Tušnju osigurao Evropu, Sloboda seli u niži rang!

Midhat Šljivak

Željezničar je na Tušnju u posljednjem 33. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao tuzlansku Slobodu s 2:1. Ovim rezultatom Plavi s Grbavice idu u Konferencijsku ligu s trećeg mjesta jer su preskočili gradskog rivala Sarajevo, a tuzlanski tim ispada iz društva najboljih bh. timova.

Željezničar je u sjajnom meču na Tušnju savladao Slobodu s 2:1. Ovim rezultatom Plavi su osigurali plasman u Evropu, a Tuzlaci moraju naredne sezone igrati Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine.

Željezničar odlično otvara meč. Santos prvi prijeti, Bukvić brani na sjajan način. U sedmoj minuti gost ipak dolazi do prednosti. Andrija Drljo proigrava Santosa koji bježi odbrani Slobode i matira Bukvića za prednost gostiju od 1:0.

Nakon primljenog gola domaći sastav preuzima kontrolu nad loptom. Imali su domaći nekoliko prijetnji, a najbolju šansu propušta Stojan Vranješ čiji udarac s distance brani Muftić.

Potom je i Jusić bio u prilici, nije uspio zabiti, a zatim je na drugoj strani Semir Štilić pokušao glavom na ubacivanje Krpića, no loptu šalje pored gola.

Dominacija Slobode u posjedu lopte nastavljena je i u ostatku prvog poluvremena. Međutim, zatvoreni su bili svi putevi prema golu Muftića iako je Vranješ u 45 minuti ponovo s distance dobro prijetio.

Oglasi

Željezničar je imao nekoliko opasnih kontri koje međutim nisu uspjeli realizovati i na odmor se otišlo rezultatom 1:0 u korist Plavih s Grbavice.

Sloboda ofanzivno ulazi u nastavak utakmice. Crveno-crni su htjeli brzi gol kojim bi pokušali preokret, no šanse domaći nisu koristili.

Zato jesu gosti s Grbavice. U 51. minuti Štilić šalje loptu za Santosa koji bježi Maksimoviću i matira Bukvića za velikih 2:0.

Vranješ sedam minuta kasnije pokušava novim udarcem s distance. Lijepo je gađao, no ponovo je bio neprecizan i nije bilo promjene rezultata.

Oglasi

Prijetio je zatim za domaće i rezervista Šubert, Muftić brani. Golman gostujućeg tima je potom zaustavljao i Husejinovića, ponovo Vranješa. Pokušavali su domaći na sve načine da se vrate u utakmicu, no kasno su došli do gola.

Emir Jusić je u 87. minuti pogodio za 2:1, to je na kraju bio i konačan rezultat ovog meča.

Plavi su s tri boda osigurali Evropu, ali preskočili su gradskog rivala Sarajevo na trećem mjestu, dok je Sloboda posljednja s 32 osvojena boda.

Premijer liga BiH, 33. kolo:

Sloboda - Željezničar 1:2

Sloboda: Bukvić, Jusić, Osmanković, Mehmedović, Kurtalić, H.Beganović, Vranješ, Kapetanović, Bekić, Osmić, Delić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Muftić, Galić, Kosorić, Cocalić, Jašarević, Hodžić, Drljo, Štilić, Amoah, Santos i Krpić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realista1982
Hvala Manijaci naklon do poda za gest na Tusnju!!!
10 1
Zvornik92
Zar nevidi te kako su namjestene utakmice pojedine jedino nasi klubovi zapnu da izbace svoje kao zeljo sranje od kluba uvjek je protiv Slobode
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi