Vasilj sa St. Paulijem prekinuo pobjednički niz Selimbegovićevog Regensburga
Dolazak u St. Pauli bio je sjajan potez za bh. golmana

Danas su na programu bila tri meča u popularnoj Cvajti

Vasilj sa St. Paulijem prekinuo pobjednički niz Selimbegovićevog Regensburga

S. Mlaćo
Uzbudljivo je danas bilo na tri meča u Njemačkoj drugoj ligi, popularnoj Cvajti.

Dynamo Dresden je pred svojim navijačima poražen od Paderborna sa čak 3:0. Sve je riješeno u prvih pola sata kada su gosti postigli tri pogotka. Strijelci su bili dva puta Proger te jednom Michel.

Werder Bremen je savladao 3:0 Hansu Rostock. Junak je sa dva pogotka bio Ducksch, a jedan je u posljednjim sekundama meča dodao Rapp.

Uzbudljivo je bilo na meču St. Paulija i lidera Regensburga (2:0) koji sa klupe predvodi bh. stručnjak Mersad Selimbegović.

Selimbegović je hit u Njemačkoj, no pobjedničkoj seriji došao je kraj.

Bilo je 2:0 za domaćina koji je slavio golovima sjajnog Burgstallera u 74. i 89. minuti. Domaći su bili mnogo bolji rival i potpuno zasluženo upisali tri boda.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Na golu St. Paulija siguran je bio bh. reprezentativac Nikola Vasilj koji nije imao mnogo posla, no pokazao je sigurnost i u par navrata odlično reagovao.

Vasilj se sjajno snašao u novoj sredini i već sada se može reći da je prelazak u St. Pauli bio pravi potez za ovog 25-godišnjeg čuvara mreže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi