Evropa će večeras pričati samo o ovom čovjeku, primio loptu lijevom nogom, a onda spektakl

Majstorija Danila za sva vremena

Evropa će večeras pričati samo o ovom čovjeku, primio loptu lijevom nogom, a onda spektakl

E. Čaušević

Danilo Oliveira glavna je tema fudbalske javnosti širom Evrope jer je večeras postigao spektakularan pogodak na utakmici Brentforda i Nottingham Foresta koji igraju u okviru 21. kola engleskog Premiershipa.

Brentford i Nottingham Forest nalaze se u donjem dijelu tabele i bilo je jasno da nas čeka itekako uzbudljiv okršaj ekipa koje su i dalje u igri za borbu za opstanak.

Utakmica na Community stadionu u Londonu nije mogla bolje početi jer smo već u trećoj minuti vidjeli spektakularan pogodak.

Navijači Brentforda su utihnuli jer je Forest uspio da povede sa 1:0, a u centru pažnje našao se Danilo koji je zabio gol života.

Nakon što je odbrana Brentforda izbacila loptu iz kaznenog prostora ona je došla do Danila koji je bio na 20-tak metara od gola, a onda izveo magiju.

Oglasi

Danilo je loptu primio lijevim koljenom, a potom ju je odmah desnom nogom poslao u mrežu domaćih za 0:1.

Nestvaran pogodak Danila POGLEDAJTE OVDJE.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I u nastavku utakmice gledali smo sjajan okršaj pun preokreta, a na kraju Brentford je uspio da upiše pobjedu rezultatom 3:2.

Brentford je ovom pobjedom skočio na 14. mjesto i sada ima 22 boda, te je konačno prekinuo seriju od čak pet uzastopnih pobjeda u prvenstvu. S druge strane Nottingham Forest je na 16. poziciji sa dva boda manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi