Toney zabio golčinu iz slobodnjaka, ali zbog prevare koju je izveo taj gol nije smio biti priznat!

Niko nije vidio šta je napravio, ali kamera iza gola je to snimila

Toney zabio golčinu iz slobodnjaka, ali zbog prevare koju je izveo taj gol nije smio biti priznat!

Endin Čaušević

Brentford je večeras u sjajnoj utakmici 21. kola Premiershipa pred svojim navijačima pobijedio Nottingham Forest sa 3:2. Meč je obilježio Ivan Toney koji se vratio na teren nakon suspenzije koja je trajala osam mjeseci i zabio je gol, ali svi su vidjeli kakvu "prevaru" je izveo.

Utakmica Brentforda i Nottingham Foresta ponudila nam je pravi spektakl pun preokreta i pet golova, a na kraju domaći tim je uspio da upiše tri boda.

Meč je počeo fantastično jer smo već u trećoj minuti vidjeli spektakularan gol. U centru pažnje našao se Danilo koji s 20-tak metara odlično pogađa mrežu Brentforda za vodstvo Foresta od 1:0.

Međutim, Brentfordu nije dugo trebalo da se vrati u igru, a upravo je Ivan Toney bio taj koji je uspio u 19. minuti da poravna rezultat na 1:1.

Toney se vratio večeras na teren po prvi put nakon osmomjesečne pauze zbog suspenzije koju je dobio zbog nedopuštenog klađenja, te je to uradio na najbolji mogući način.

Oglasi

On je u 19. minuti zabio sjajan gol iz slobodnog udarca za 1:1, no video kamere iza gola pokazao je kakvu "prevaru" je Toney izveo nekoliko sekundi prije nego što je loptu poslao u mrežu gostujuće ekipe.

Toney je prvo namjestio loptu na mjesto gdje je sudija stavio sprej i čekao je da golman Foresta namjesti živi zid. Kada je on to uradio Toney je pomjerio loptu u desnu stranu što niko nije ni primijetio.

To mu je omogućilo bolju poziciju i mogućnost da pošalje loptu pored živog zida što je i uradio, te je zabio pogodak za 1:1.

No, kamera iza gola snimila je trenutak kada je Toney pomjerio loptu i napadač Brentforda se ekspresno našao na udaru kritika jer mnogi smatraju da gol nije smio biti priznat jer lopta nije bila na mjesto koje je sudija označio.

[twitter]https://twitter.com/CanoFootball/status/1748769269272228291[/twitter]

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, Toneyju takve kritike sigurno neće teško pasti jer je gol priznat i niko nije odmah ni shvatio šta je on uradio.

Navijači Brentforda s druge strane poručiju da je to bio izuzetno inteligentan potez jer je čekao da golman gostiju namjesti živi zid, te uopšte ne vidi od svojih saigrača trenutak kada Toney pomjeri loptu.

Top Komentari

zlokotlokrp
Treba mu opet 8 mjeseci spucat, pa nek kući trenira pomjeranje lopte!
0 0
JuventinoBK
Kakva je ovo usrana varalica, treba ga opet kaznit, gnjida
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi