Danny Rose zvanično potpisao za Newcastle

Stigao na posudbu

Danny Rose zvanično potpisao za Newcastle

E. Čaušević

Engleski fudbaler Danny Rose napustio je Tottenham i karijeru će nastaviti u Newcastleu.

Jose Mourinho odlučio je prije nekoliko dana da mu Rose nije potreban u nastavku sezone, te da on može potražiti novi klub. No, ubrzo se javio Newcastle koji je pokazao veliki interes za ovog lijevog beka.

Newcastle je ekspresno poslao ponudu, a na kraju su se klubovi dogovorili o posudbi do kraja sezone. Klub sa St. James Parka će imati priliku da otkupi Roseov ugovor na ljeto.

Rose je danas uspješno prošao ljekarske preglede, a Newcastle je ubrzo nakon toga potvrdio da je on novo pojačanje ovog kluba. Ovaj 29-godišnji fudbaler u Tottenham je stigao još 2007.godine kao omladinac Leedsa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U dosadašnjoj karijeri igrao je još za Watford, Peterborough, Bristol City i Sunderland sve kao posuđen igrač Spursa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi